KöpguiderAmning

Höstsnygg i ny amningsklänning eller amningstopp

Amningströjor är inte längre bara tråkiga basplagg. I höst finns massor av fina amningstoppar och amningsklänningar som passar lika bra hemma som på fest. Många amningströjor och amningsklänningar är dessutom smarta kombiplagg som passar lika bra som mammatröja eller mammaklänning under graviditeten. Här hittar du några av höstens finaste plagg för dig som är gravid eller ammar.

Stretchig favorit

Amningsklänningen Olivia från Boob är gjord i mjukt och stretchigt material så att den även fungerar som mammaklänning under graviditeten. Klänningen har rund halsringning och lång ärm. enkel amningsåtkomst med omlottöppning fram.

Pris:799 kronor hos Babyland.se


Amma i klänning

En fin knälång amningsklänning med trekvartslång ärm från Mama-Licious. Tack vare det mjuka, stretchiga jerseytyget fungerar den också utmärkt som gravidklänning. Amningsklänningen har rundad hals och yttre omlottyg för diskret och smidig amning. Även kjoldel med omlottyg och sprund i sidan.

Pris: 359 kronor hos webbutiken Stellaris


Bekväm amningsklänning

Amningsklänningen Breton bordeaux från märket Jojo. Randig, med rund hals och lång ärm gör den till en skön höstklänning. Amningsomlotten har dubbla lager för enkel och diskret amning. Finns även som blå- och vitrandig.

Pris: 385 kronor hos webbutiken 4 mom.se


Cool i svart och guld

Amningströja i svart med guldtryck, modellen heter Esme och kommer från svenska Love Milk. Amningströjan har en oversize-passform med holkärm, och är lite längre bak än fram. Ärmhålet är extra djupt för att du lätt ska kunna amma och det finns en panel på insidan som täcker din behå från sidan.

Pris:399 kronor hos Love Milk


Mjuk tunika

Kaya sweat, är en lång och skön amningstunika i sweat-modell från Mama-Licious. Amningströjan har band som går att knyta under bysten och bred mudd i nederkant och i ärmslut.

Pris: 359 kronor hos webbutiken Stellaris.se


Amma i stickat

Mella Nell heter den här stickade amningsklänningen från Mama-Licious. Amningsklänningen har dubbel halsringning, där det yttre tyget dras ner så att du smidigt och diskret kan amma. Klänningen har halvlång ärm med fin rynkning över axlarna och ett löst skärp följer med.

Pris: 459 kronor hos webbutiken Stellaris.se


Festfin topp

Nemé kom till för att man ville göra amningskläder lite stiligare. Här är amningstoppen Maja med trekvartsärm som är gjord i mjuk jersey. Amningstoppen har en bekväm söm ovanför magen, rund halsringning fram och en fin form i nacklinje bak. Öppning vid byst för att lätt och enkelt kunna amma. Tyget ska ha en skön svalkande känsla, och är naturligt antibakteriellt då det är gjort av bambu. Dessutom är Nemés plagg färgade utan gifter.

Pris: 595 kronor i Nemés egen webbshop.


Bra basplagg

En eller ett par enkla enfärgade amningstoppar är bra att ha i garderoben under amningstiden. Här en svart amningstopp från H&M i mjuk slubtrikå. Toppen är djupt ringad och har en innertopp fram som underlättar vid amning.

Pris: 149 kronor på www.hm.com


Festfin i Emma

Amningsklänningen Emma har en stilfull, bekväm passform med trekvartsärm. Klänningen har en bekväm söm ovanför magen, rund halsringning fram och en fin form i nacklinjen bak. Öppning vid byst för att lätt och enkelt kunna amma. Tyget är till 95% bambu och har en svalkande känsla och det är naturligt antibakteriellt. Som Nemés övriga plagg är amningsklänningen Emma färgad utan gifter. Den här amningsklänningen finns i svart, vit eller svart och vit.

Pris: 1 000 kronor i Nemés webbshop.


Dubbla funktioner

Klänningen Purple Dot från märket JoJo är både en mammaklänning som du kan ha under graviditeten och en amningsklänning. Det ä ren omlottklänning vilket gör att gravidmagen kan växa, samtidigt som det gör den smidig att amma i. Amningsåtkomst finns under omlotten och klänningen kan knytas på flera olika sätt, framtill, i sidan eller bakåt.

Pris: 495 kronor hos webbutiken 4mom.se


Amma med stil

Grace heter den här amningstoppen från Love Milk. Amningstoppen har en tidlös design med en mjuk drapering fram och trekvartsärm. En vacker, virkad bomullsspets pryder halsringningen och det här är en amningstopp som passar lika bra till vardags som till fest. Amningsöppningen är helt dold, och den lösa passformen passar även dig som nyss fött.

Pris: 499 kronor hos Love Milk


Även på natten

Att kunna amma bekvämt på natten är minst lika viktigt. Zeal of Sweden har både pyjamas och nattlinne i skön viskos med sin smarta amningsöppning som är dold under bröstlappen. Både det prickiga amningsnattlinnet och den randiga amningspyjamasen är kantade med en romantisk volang, som har en kantsöm i samma färg som knappen.

Pris: 575 kronor för pyjamas och 495 kronor för nattlinne på ZoS.seZoS.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.