Köpguider

Köpa babyoverall – 11 vinteroveraller för små barn

Nyfödda är extra känsliga för vinterkylan och en bra vinteroverall är ett måste. De allra yngsta är oftast nedbäddade i en varm åkpåse också, så det är inte lika nödvändigt att overallen är tjock. Däremot är det viktigt att en babyoverall är lätt att ta av och på, gärna två dragkedjor eller en som går långt ner. Lite större barn som bärs, sitter i sandlåda eller gungar behöver en overall som är riktigt varm och även vind- och vattentät. Här tipsar Lekmer.se om 11 fina vinteroverallar från storlek 56 och uppåt.

Tunnare babyoverall

En fin mörkblå babyoverall med avtagbar huva från Name it. Den är aningen tunnare och passar bra för höst och vår och när babyn ligger nedbäddad i åkpåsen de kalla vinterdagarna. Den här babyoverallen har dragkedja längs hela framsidan vilket underlättar vid av- och påklädning. Overallen har fåll vid ben- och ärmslut som kan vikas över händer och fötter för att hålla dem varma. Finns i tre storlekar: 50/56, 62/68 och 74/80.

Pris: 329 kronor hos Lekmer.se


Overall med dunkänsla

Babyoverall från Lindberg, med dunkänsla och vattentätt tyg. Overallen finns i blått och hallonrött och har fint printat foder. Även Linbergs overall har dubbla dragkedjor fram för extra lätt av och påklädning. Ben- och ärmslut kan dras över fötter och händer. Huvan är avtagbar. Finns i sju storlekar från 56 till 92.

Pris: 749 kronor hos Lekmer.se


Årets bästa overall

Theron Kids overall från Didriksons är årets vinnare i Testfakta.se och Vi Föräldrars årliga test av overaller. Den är snygg och funktionell med tejpade sömmar och Extend Size som gör det möjligt att förlänga ben- och ärmlängden med en storlek. Vind- och vattentät, avtagbar huva och gott om reflexer. Finns i många olika färger. Storlek 80-140.

Pris: 999 kronor hos Lekmer.se


Reima med vantar och boots

Det här är en praktisk fodrad babyoverall från finska Reima. Overallen har två dragkedjor fram, vilket för det extra lätta att ta på och av overallen. Den har fast huva med de praktiska vantarna och tossorna går att ta av. Reima-overallen är vattenavvisande, vindtät, varmt fodrad och tillverkad av material som andas. Finns i tre storlekar: 50/56, 62/68 och 74/80.

Pris: 899 kronor hos Lekmer.se


För tufft väder

Grå vind- och vattentät overall med tejpade sömmar från Didriksons. Avgagbar huva med fuskpäls och praktisk dragkedja som går hela vägen ner till benslutet. Finns i storlek 60, 70, 80 och 90.

Pris:719 kronor hosLekmer.se


Overall med nappficka

Overallen Coso Kids från Didriksons har en smart ficka på bröstet för t ex nappen. Babyoverallen har dubbla dragkedjor som går hela vägen ner på benen för lättare på- och avklädning. Overallen är förstärkt på knän och har mjuk resår i ryggen för bättre passform när barnen börjar sitta och krypa och gå. Finns i fyra storlekar: 60, 70, 80 och 90.

Pris:701 kronor hos Lekmer.se


Overall med färg

Det här är en fodrad babyoverall med matchande babytossor och vantar från danska Me Too. Overallen ska vara vatten- och vindtät. En dragkedja framtill på vänster sida. Finns storlek från 56 till 80.

Pris: 499 kronor hos Lekmer.se


Mönstrat och enfärgat

Danska Celavis babyoveraller börjar på storlek 72 och finns både i enfärgat och mönstrat. Overallen har tejpade sömmar, avtagbar huva med tryckknappar och fleecefoder. Storlek 74-98.

Pris: 729 kronor hos Lekmer.se


Overall för vagn

Barnvagnsoverall kallar Reima den här modellen som heter Klemet. Det betyder att den är lite tunnare och passar bra när barnet åker vagn och sitter i en varm åkpåse. Overallen är vattentät och andas. Finns i storlek 74 till 98.

499 kronor hos Lekmer.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.