Köpguider

Köpa ryggsäck till barnen – här är 15 fina modeller för små

Det är utflyktstider och då behöver även de små barnen en egen ryggsäck. En ryggsäck för de yngsta barnen ska vara praktisk och bekväm – samtidigt som den gärna får vara snygg och rolig att bära. Här tipsar vi om 15 modeller av ryggsäckar för barn, från Fjällrävens Kånken Mini med urtagbart sittunderlag och franska Coq en Pâtes ryggsäckar i ekologisk bomull till ryggsäckar från Nike och Camelback för de något äldre barnen.

En klassisk favorit

Fjällräven Kånken Mini har samma detaljer som vuxenvarianten – en dragkedja som öppnar hela huvudfacket, sittunderlag i ryggen (i barnstorlek), två öppna sidofickor och en frontficka. Ryggsäcken har också axelremmar samt handtag i toppen. Fjällräven-logon på väskan fungerar som en reflex. Kånken Mini finns i ett stort urval färger, och även i en tvåfärgad design.

Pris: 699 kr hos webbutiken Outnorth.se.


Med namn på

Hos Rofa.se kan du köpa fina barnryggsäckar – med barnets namn på! Det gör det lätt för både barnen och personalen på förskolan att hitta rätt ryggsäck när det är dags för utflykt.

Ryggsäckarna finns i två storlekar, en för förskolebarn och en för skolbarn. Sedan kan du välja mellan många olika färger och motiv på ryggsäckarna.

Just vid terminsstart får du även en keps med barnets namn på köpet!

Pris:299 kronor för liten ryggscäk och keps med namn hos Rofa.se


Vad säger räven?

Kul med räv på ryggen, på den här fina barnryggsäcken från Reima. Det är en rejäl ryggsäck med reglerbara axelband samt ett midjeband för extra avlastning. Försedd med reflex och namnlapp.

Pris:259 kr hos Lekmer.se


Mönstrat budgettips

Den här mönstrade ryggsäcken från danska Done by Deer finns i två färgställningar och passar bra både som utflyktsväska och skolväska. Väskan har justerbart bröstspänne och axelremmar, vilket gör det lättare för barnet att bära sin egen ryggsäck.

Pris: 199 kr hos webbutiken Köpbarnvagn.se


Grafiskt mönster och detaljer i äkta läder

Ryggsäcken Back Pack Mini från Elodie Details har bröstrem och justerbara axelremmar, vilket gör det lättare för barnet att bära sin egen ryggsäck. I ryggsäcken finns ett sittunderlag som håller små rumpor varma när det är dags för fika. En termoficka på insidan håller flaskor upprätta och varma eller kalla. Väskans detaljer är i äkta läder.

Pris:499 kr hos webbutiken Miniroom.se


Gulliga grodor

Från Pick & Pack kommer den här söta ryggsäcken med grodmotiv. Den har ett stort fack samt ett litet ytterfack med dragkedja. Ryggsäcken har justerbara axelband, bröstband samt ett bärhandtag på toppen. En smart detalj är att väskan har en liten ficka med dragkedja samt en adresslapp där du kan skriva barnets namn och telefonnummer.

Pris:249 kr hos webbutiken Sportamore.se


Vattentålig stjärna

Från danska Ticket kommer den här fina ryggsäcken, som passar bra till förskolan och till utflykt. Ryggsäcken har en ficka invändigt och en ytterficka. På ytterfickas blixtlås finns ett avtagbart nyckelband för att hålla reda på nycklarna. Den är utrustad med reglerbara remmar som kan knäppas fast i mitten så att väskan sitter bra på ryggen. Reflex finns på höger axelrem. Finns även i lila med blommor.

Pris: 359 kr hos Babyshop.com


Isolerande fack för mat och dryck

Skip Hops ryggsäckar Zoo Pack är tuffa små ryggsäckar i form av olika djuransikten. Ryggsäcken har isolerande fack för dryck och snacks, nätfack för dryck, vadderade axelvaddar och namnlapp på insidan. Väskan finns utformad som ca 20 olika djuransikten och även som rullväska.

Pris:299 kr hos Lekmer.se


Ryggsäck för friluftsliv

Den här styva ryggsäcken för friluftsliv har en smart sidoöppning, vilken gör det lätt att komma åt saker i väskan. Modellen heter Corker XS och rummer 5 l, det är den minsta varianten i Halöfs Crooker-serie. Ryggsäcken har smarta elastiska snoddar för att fästa exempelvis tröjan eller cykelhjälmen utanpå och är även utrustad med reflex. Bröstrem med säkerhetsspänne och steglös justering, strechiga sidofickor och elastiska fästremmar på fronten. Ryggsäcken finns i sju färger.

Pris:499 kr hos webbutiken Sportamore.se


Lätt och rolig ryggsäck från Crocs

En lätt ryggsäck från Crocs med ventilationshål för Jibbitz dekorationer, med vilka du kan skapa en personlig look på din väska. Ryggsäcken har ett stort huvudfack, justerbara och vadderade axelremmar samt handtag. Du hittar ryggsäcken i ett flertal färger hos Lekmer.

Pris:279 kr hos webbutiken Lekmer.se


Sportig ryggsäck

Klassisk ryggsäck från Nike för de minsta barnen. Ryggsäcken har många praktiska fack för förvaring. Utrustad med vadderade och justerbara axelband. finns i tre färgställningar.

Pris: 199 kr hos webbutiken Babyshop.com


Med nalle på ryggen

Mjuka och färgglada ryggsäckar i form av olika djur, från Les Zazous. Titta in hos Krabat och sök på Les Zazous för att se dem alla.

Pris:365 kr hos webbutiken Krabat.se


Fler söta djur

Oops är ett nytt märke i Sverige, och genomgående för deras produkter är att de har söta djur som motiv. Här fina barnryggsäck i mjukt neopren-material med rymligt fack. Oops barnryggsäckar passar både för resan, till föreskolan och på utflykten. Designade för barn från 2 år.

Pris:199 kronor hos Barnresebutiken.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.