Köpguider

Köpa vinteroverall och vinterskor – dessa är bäst i test 2013

Temperaturen ligger runt noll på morgonen – det är dags att köpa vinterkläder och vinterstövlar till barnen. BarnNet.se har läst årets tester av vinteroveraller och vinterkängor och visar dig de bästa valen i vinter, bild för bild. Här är de bästa vinteroverallerna och vinterstövlarna 2013! Bakom testerna står Testfakta.se och tidningen Vi Föräldrar.

Didriksons gör bästa overallen 2013

Årets bästa vinteroverall 2013 heter Didriksons Theron, enligt Testfakta.se och Vi Föräldrars årliga test av overaller. Didriksons modell Thorne får betyget 4,6 av 5 möjliga.

Didriksons Thorn är en vinterfodrad, slitstark overall som är vatten- och vindtät med tejpade sömmar i ett andningsmaterial. Ytterligare finesser är avtagbar huva och avtagbar ”pälskrage”, ergonomisk passform och många sätt att justera såväl midja som ben- och ärmslut. Rejäla reflexer på flera ställen. Finns i flera färger.

Pris: 949 kronor hos webbutiken Joolin.se

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 10/2013.


Toppbetyg till Viking Winchill

De vinterstövlar som utsågs till bäst i test heter Viking Winchill. Testfakta.se och Vi Föräldrar gav Vinking Winchill betyget 5 av 5 möjliga!

Viking Winchill är en ullfodrad vinterstövel i syntet/textil med Goretex-membran som andas och håller skon vattentät. Modellen har utagbar innersula i ull och en rejäl gummisula med bra grepp.

Pris: 850 kronor hos bl a Barnskospecialisten.se

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 11/2013.


Ellos overall har löstagbart foder

På andra plats i testet kom vinteroverallen Ellos E-protection. Den fick totalbetyget 4,4 av 5 möjliga och omdömet mycket bra funktion, men ftalater hittades i dragkläppen. (Ellos åtgärdar nu det problemet).

Ellos E-protection har en urtagbar inneroverall i softpile och båda delarna kan användas var för sig. Ytteroverallen har avtagbar huva och reglerbar resår i midjan samt dragkedja och avtagbara hällor i benslut.

Pris: 799 kronor hos Ellos.se

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 10/2013.


Softshell från Stadium

På tredje palts i overalltestet kom Everest K ADV SS från Stadium. Den fick totalbetyget 4,2 av 5 möjliga och omdömet vattentät och andas bra men sämre slitstyrka.

Stadium Everest K ADV SS är en softshell-overall som är vind- och vattentät, med bra andasfunktion och tejpade sömmar. Overallen har bl a förstärkningar i baken och på knäna och reflexdetaljer på ärmarna och vid bensluten.

Pris:999 kronor hos Stadium.se

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 10/2013.


Helly Hansen för skidåkare

På delad tredje plats kom vinteroverallen Helly Hansen Playsuite. Även den fick betyget 4,2 av 5 möjliga och omdömet om Helly Hansens overall var vattentät men något sämre rivstyrka.

Helly Hansen playsuite är en skidoverall som enligt Helly Hansen är en isolerande, vattentät och vindtät skiddräkt som andas. Passar barn och juniorer.

Pris: 1 700 kronor i Helly Hansens webbutik

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 10/2013.


Kaxs i klara färger

KappAhls overall Kaxs Proxtec hamnade på femteplats i testet med ett totalbetyg på 4,1 av 5 möjliga. Den får kommentaren vattentät men något sämre slitagetålighet.

Kaxs Proxtec är en vind- och vattentät vinteroverall i funktionsmaterial som andas och utrustad med tejpade sömmar. Overallen har reflextryck fram, vid fickor och i ärm- och benslut. Den är förstärkt vid knän och bak på rumpan och utrustad med reglerbart resår under foten, och dessutom ingår reservresår, det gillar vi! Finns i fem olika färger.

Pris: 799 kronor på KappAhl.se

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 10/2013.


McKinley är vattentät och andas

Intersport står bakom overallen McKinley Topper som delar femteplatsen med Helly Hanse. Även McKinely Topper fick totalbetyget 4,1 av 5 möjliga och kommentaren blev vattentät och andas bra men sämre slitagetålighet.

McKinely Tropper är en vindtät och vattentät vinteroverall i materialet Exodus 20000. Overallen har avtagbar huva, värmande muddar i ärmslut, justerbar midja, förstärkningarna vid knä, bak och bensluten samt invändiga snölås i bensluten.

Pris: 999 kronor på Intersport.se

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 10/2013.


Ecco har stötdämpare

På andra plats i Vi Föräldrars test kom vinterkängorna Ecco Biom Hike Kids. Den fick betyg 4,8 av 5 möjliga och fick omdömet vattentäta och mycket god andningsförmåga.

Eccos Biom-teknik ska ge stöd för foten och absorbera stötar. Kängan har Goretex-foder som gör den vattentät, urtagbar filtsula och en ”direktinjicerade” sula som ska göra skon lätt.

Pris: 1 100 kronor i Eccos webbutik

Läs hela testet i Vi Föräldrar nr 11/2013.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.