Nyheter

Kronan först ut med P-märkt barnvagn

Kronan Trademark har fått två barnvagnar P-märkta – SPs eget kvalitetsmärke.

Kronan först ut med P-märkt barnvagn

De P-märkta barnvagnarna är Kronan Duovagn och Kronan Sulky. Det är de första barnvagnarna i Sverige som får P-märkningen. Kriterierna för P-märkning av barnvagnar är utarbetade i samarbete mellan SP och branschorganisationen
Barn och Baby.– P-märkningen får en allt större betydelse som kvalitetsmärkning i flera olika branscher. Vi satsar stort på märkningen och tycker det är spännande att vi är först ut i branschen. SP är en bra motpart och diskussionspartner dessutom vilket gynnar både konsumenterna och vår produktutveckling, säger Maria Brunstedt, vd för Kronan Trademark.
Testad och kvalitetssäkradP-märkning återfinns på ett flertal produkter och innebär att produkten uppfyller lag- eller myndighetskrav men också i de flesta fall andra och högre krav som marknaden efterfrågar. P-märkning innebär att produkten är typprovad, att tillverkarens egenkontroll övervakas av SP och för vissa produkter innebär det också att installation/montage kontrolleras. Barnvagnar behöver inte CE-märkas eller godkännas på andra sätt för att få säljas i Sverige. Däremot har tillverkare och importörer ett ansvar för att deras produkter är säkra.– P-märket är ett bra sätt att visa att man säljer en produkt som uppfyller höga krav på både kvalitet och säkerhet. P-märkningen innebär bland annat att vissa prov utförs i sträng kyla och att högre krav ställs på vagnens vältegenskaper och på spärren som låser fällningen. Efter en provning ska dessutom samtliga delar vara hela och fungera, säger Mikael Calestam på SP.De P-märkta barnvagnarna Kronan Duovagn och Kronan Sulky kommer att visas på
Baby & Barn-mässan i Göteborg som startar på fredag den 15 april 2011. Där finns också möjlighet att provköra vagnen på mässans testbana för barnvagnar.Läs mer om P-märkning på SPs hemsida:
www.sp.seMer information om Kronan finns här:
www.kronan.com

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.