Nyheter

Lego Friends utvecklat speciellt för flickor

Lego Friends är Legos nya tema som främst vänder sig till tjejer i åldern 5-12 år.

Lego Friends utvecklat speciellt för flickor

Olivias koja och Olivias uppfinnarverkstad från Lego Friends

Lego Friends består av de fem vännerna Olivia, Stephanie, Emma, Andrea och Mia och deras vardag i staden Heartlake. I serien finns bland annat Olivias koja, Veterinären i Heartlake, Stephanies bageri, Emmas pool, Olivias uppfinnarverkstad och Stephanies husdjurspatrull. Utveklingen av Lego Friends har gjorts under fyra år och målsättningen har varit att ta fram ett koncept som attraherar flickor att leka mer med Lego. – Lego Gruppen har kritiserats för att befästa traditionella könsroller. Vi tror tvärt om att vi med Lego Friends kan samla både pojkar och flickor, och få fler barn att vilja bygga och konstruera med legobitar. Lego Friends erbjuder alltifrån bilar och laboratorium till musikstudio, café och frisör. Målet är att fler barn skall hitta något som tilltalar och utvecklar dem oavsett kön, säger John Andersson, marknadschef, Lego Sverige.
Pris: Serien Lego Friends består av 23 produkter som varierar i pris från 59 till 799 kr.Mer information om Lego Friends samt alla andra Lego-serier hittar du på
Legos webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.