Nyheter

Lekkonferens i Vimmerby

Konferensen LEK2011 i Vimmerby är en ny mötesplats för näringslivet och forskarsamhället inom barns lek och lärande.

Lekkonferens i Vimmerby

Under två dagar, 25-26 maj, har företag inom lek- och leksaksbranschen möjlighet att ta del av den senaste forskningen kring barns lek samt knyta värdefulla kontakter. Tanken med LEK2011 är att samla forskare och experter som ger olika perspektiv på aktuell lekforskning tillsammans med representanter från näringslivet för ett givande utbyte. Under två dagar samlas närmare etthundra forskare, företagsrepresentanter, entreprenörer, praktiker och beslutsfattare på konferensen i Vimmerby.- Vi har förstått att det finns ett stort behov av etablerade kontakter mellan forskarsamhället och näringslivet i lekbranschen. Vi ser LEK2011 i Vimmerby som en första konkret mötesplats för de som på olika sätt arbetar med barns lek, säger Christian Gustavsson, kommunikationsstrateg och ansvarig för LEK2011.
Leksakstillverkarna på platsPå konferensen deltar företag från upplevelseindustrin och utbildningsbranschen men majoriteten av företagen kommer ifrån lek- och leksaksbranschen. Kristin Stafström är marknadschef på Micki Leksaker, ett av de deltagande företagen på konferensen.- LEK2011 ger oss möjlighet att ta del av den senaste forskningen kring barns lek och det har vi stor nytta av i vår produktutveckling, eftersom vår målgrupp är just barn. Vi hoppas också kunna knyta nya kontakter och få inspiration på konferensen, säger hon.Medverkar på konferensen gör ett tjugotal forskare och experter, däribland svensk leksaksforsknings nestor Krister Svensson och han betonar att såväl forskarsamhället som lekbranschen har att vinna på ett större utbyte av varandra.- Det finns en mängd kunskap och erfarenheter från de två verksamhetsfälten som kan tillföra respektive part nya perspektiv på inriktningar av verksamheten framförallt inom produktutveckling och kunskapsutveckling, säger Krister Svensson.
Föreläsningar inom många områdenLEK2011 gästas vidare av Catharina Håkansson Boman som är Maud Olofssons statssekreterare på Näringsdepartementet. Bland andra inslag på LEK2011 märks föreläsningar om barns kreativitet, om hur barn med funktionshinder leker, vad som triggar igång lek och om framtidens lek- och leksaksdesign. Deltagarna får också chans att lyssna på såväl en näringslivspanel som en forskarpanel som samtalar om var branschen respektive forskningen står idag och in i framtiden.- Vår förhoppning är att LEK2011 ska bidra till att forskarvärlden och näringslivet stärker sina relationer för att utveckla branschen. Samtidigt är LEK2011 bara början på en satsning att skapa ett forsknings- och näringslivscentrum kring barns lek och lärande kallat Vimmerby Concept Park, säger Christian Gustavsson.För mer information om Lek 2011 besök:
www.liu.se/ikk/ncu/vimmerby/lek2011

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.