Tips

Mat och snacks – ekologiskt för babyn

Ellas Kitchen
Var och varannat barnmatsmärke börjar nu introducera ekologiska nyheter på menyn. Varsågoda – här följer ett smakprov på BarnNets eko-favoriter i mat- och snacksväg.

Nyttigt och sött

Ekologiska små riskakor från Organix, gjorda av råris, och sötade med äppeljuice. Passar från 7 mån och uppåt. Pris: ca 25 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Snygg design

Brittiska Ella’s Kitchen börjar bli en eko-klassiker, mycket tack vara de fina och praktiska förpackningarna. Kan ätas både varma och kalla och enkelt återförslutas. Här syns ekologisk fruktpuréer, som passar för barn från 4 mån och uppåt. Pris: ca 25 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Beroendeframkallande bars

Barnvagnsväskans triumfkort: ekologisk fruktbar som är ett perfekt snacks för både barn och vuxna. Innehåller vare sig vete, gluten, socker, mättade fetter, mjölk eller artificiella tillsatser. Här med äppelsmak. Pris: ca 10 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Eko-lax

Semper har en hel serie med produkter som både är ekologiska och närproducerade, och riktar sig till barn från 4 mån och uppåt. Alla maträtter tillverkas i Eslöv. Ekologisk lax är en nyhet i sortimentet. Det finns även en maträtt med ekologisk kyckling från Bosarp i Skåne. Pris: ca 12 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Sängfösare?

HiPPs nya grötserie på burk, God Natt!, sägs ge en lång mättnadskänsla som därmed skapar goda förutsättningar för en skön sömn. Baserad på modersmjölkersättning, risgryn och grönsaker. Pris: ca 12 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Mättande mellis

Även Nestlé har ett par ekologiska produkter i sortimentet. Äpple-Fullkorn är en mer mättande ekologisk fruktpuré med fullkorn från havre. Pris: ca 12 kr Mer info om var du kan köpa produkten.


Stjärnsnacks

En slags upphottad variant av majskroken är dessa knapriga bitar från Organix, smaksatta med tomat och helt ekologiska. Formen passar perfekt på ett litet barnfinger! Pris: ca 15 kr Mer info om var du kan köpa produkten.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.