Nyheter

Miniteve – en app för småttingar

Miniteve är en ny tjänst med barnprogram på webben samt för iPhone och iPad.

Miniteve - en app för småttingar

Miniteves barnprogram är anpassade för barn i åldern 1-3 år. Det började som en sajt på nätet och syftet med programmen är att stimulera små barns behov av nyfikenhet, igenkänning och upprepning. Bakom Miniteve står Henry Chu, tidigare programledare och producent på SVT för bland annat Hjärnkontoret, Lilla Melodifestivalen och Packat & Klart.
Djur och maskiner

2-åring gillar älgen

Min 2-årige son har testat Miniteve på iPhone och tycker det är riktigt kul. Han gillar filmerna med älgar, elefanter och grävmaskiner bäst.

Passar utmärkt att ta fram i exemeplvis ett väntrum eller på tåget för att fördriva tiden, eller som underhållning på restaurangen så att föräldrarna kan få en stunds matro 🙂
I dagarna släpptes tjänsten Miniteve även för iPhone och iPad. Nu finns hundratals korta filmer tillgängliga även i de formaten. Filmerna handlar om allt från tigrar på Kolmården till lastbilar som tömmer flak. Filmerna är enkla, lärande och underhållande och varar mellan 10 sekunder och 3 minuter. – Som förälder är det behändigt att alltid ha med barnens favoritklipp i fickan. Appen är perfekt under parasollet, när det regnar, i bilen på väg till sommarstugan, på restaurangen eller i väntrummet, säger Henry Chu.
Funkar på barnBarnprogrammen tas fram i nära samarbete med barnforskare och barnpedagoger. På det sättet kvalitetssäkras alla program innan de läggs ut på sajten. Föräldrarna kan i sin tur känna trygghet i att inget olämpligt inträffar medan de tittar tillsammans med sina barn. Appen kostar 22 kronor för iPhone och 38 kronor för iPad. Tittar du på webben är det gratis.För mer information besök sajten
www.miniteve.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.