Nyheter

Nemé gör lyxiga amningskläder

Nemé heter ett nytt svenskt märke med amningskläder. Här har man valt att fokusera på designen och gjort en en kollektion med stilrena och exklusiva mammaplagg.

Nemé gör lyxiga amningskläder

Företaget startades av Linn Sundberg under hennes första mammaledighet mellan blöjbyte, amning och lek.- För mig var det viktigt att skapa ett alternativ till alla myskläder som redan finns på marknaden, jag vill vara stilig och kunna amma med enkelhet, säger Linn Sundberg. Hon började med att konstruera en klänning eftersom det är det mest bekväma plagget den första tiden efter en födsel. – En klänning kan du ha när som, under kallare tider med tigths och kofta, under sommaren skönt och ledigt. Man vill kunna klä sig fint till fest även om man ammar, förklarar Linn Sundberg.I den första kollektionen finns fyra olika modeller i tre olika färgkombinationer, alla med enkelhet i fokus. Det är två klänningar och två toppar, som alla har Nemés egna öppning för amning, men plaggen kan också användas under graviditeten. Nemé kläder produceras i Sverige och Estland och man använder bara giftfria materiel som är naturligt antibakteriella. Mestadels används bambufiber som växer utan bevattning och påfrestning på miljön.Den första kollektionen amningskläder från Nemé finns nu till försäljning hos
Nelly.com och inom kort kommer de även att säljas i Nemés egna webbutik
www.neme-shop.com

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.