Nyheter

Ny förening kämpar för rätten att flaskmata

Föreningen flaskmatning i Sverige, är en ny organsiation som kämpar för det fria valet att flaskmata, oavsett anledning.

Ny förening kämpar för rätten att flaskmata

Lika rätt. Nu finns Föreningen falskmatning i Sverige, som står upp för det fria valet att till flaskmatning, oavsett orsak. Foto: Martin Hansson

En ny riksförening har just bildats. En förening som på föräldrarnas villkor står upp för alla som flaskmatar sina barn och helt eller delvis väljer bort amning. – Kvinnor som inte ammar ska alltid bemötas med respekt istället för att bli ifrågasatta, säger blivande ordförande Andrea Nord. Föreningen flaskmatning i Sverige har till syfte att ta vara på de flaskmatande föräldrarnas rättigheter i Sverige. Föreningen är till för alla som flaskmatar, oavsett anledning.Föreningen startade som Facebookgruppen ”Rätten att välja flaskmatning” är också, som numera är en del av Nationella amningskomittén som utformar den strategiska planen för amningsfrågor i Sverige. – Vården ska aldrig ifrågasätta en kvinnas val att inte amma. Istället ska det finnas information tillgänglig redan så tidigt som möjligt under graviditeten så att föräldrarna är förberedda på vad som väntar, säger Andrea Nord.

Boktips: Att flaskmata

Vill du ha mer information om flaskmatning finns även den nya boken Att flaskmata – En handbok för dig som vill flaskmata din bäbis!

www.attflaskmata.se
Så här vill flaskmatande föräldrar bli bemötta, enligt Föreningen flaskmatning i Sverige:- Med respekt.- Det är inte föräldrarnas fel att amningsfrekvensen sjunker, och ingen vill bli behandlad som en punkt i statistiken. – Man vill inte bli ifrågasatt och kritiserad för sitt val. – Man vill ha skriftlig information om flaskmatning på bb. För mer information besök
flaskmatningsverige.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.