Nyheter

Ny typ av napp för bröstmjölk

Calma gör det möjligt för det nyfödda barnet att växla mellan bröst och flaska, utan att amningen störs.

Ny typ av napp för bröstmjölk

Smart napp. Med Calma suger barnet på samma sätt vid både bröst och flaska, vilket gör det möjligt för barnet att växla mellan flaska och amning.

Produkten Calma från Medela Medical belönades med utmärkelsen Årets Nyhet i samband med BARNOCHBABY-mässan i förra veckan. Calma är en ny typ av ”nappflasksnapp”, speciellt framtagen för bröstmjölk. För det nyfödda barnet har det tidigare varit svårt att växla mellan bröst och nappflaska, eftersom olika sugteknik krävs och s.k sugförvirring kan uppstå.
Liknar amningCalmas nya napp bygger på att barnet ska suga på precis samma sätt som vid bröstet. Det betyder att barnet måste jobba upp ett vakuum innan mjölken kommer, som vid amning. Varje barn har ett unikt sugmönster, med pauser för att svälja och andas. Med Calma kan barnet äta och pausa i sin egen takt utan att mjölk rinner vid sidan eller att barnet får för mycket mjölk. Detta gör barnet lugnt och avslappnat både under och efter matningen.- Calma kommer att göra stor skillnad. Nu har barnmorskor och amningsrådgivare fått en produkt de kan rekommendera, som inte stör amingen, säger Helen Rydberg på Medela Medical. Bakom Calma ligger lång tids forskning och studier av hur barnet gör vid amning. Calma har tagits fram i samarbete med The University of Western Australia (UWA) .Mer information om Calma finns på
Medelas hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.