Nyheter

Pampers bäst – Willys mest prisvärd

Testfakta har gjort ett jämförande laboratorietest av 8 byxblöjor. Resultatet? Pampers Easy Up toppar listan, tätt följd av lågprisvarianterna Willys byxblöjor och ICAs byxblöjor på delad andraplats.

Pampers bäst - Willys mest prisvärd

Trion i topp för den som vill hålla tätt: Pampers Easy Up, Willys Byxblöja och ICAs Byxblöja.

Laboratorietestet av byxblöjorna har utförts av Testfakta på uppdrag av Pampers, ett så kallat uppdragstest. Det ägde dock rum på ett oberoende laboratorium i Frankrike, specialiserat på test och utvärdering av blöjor och liknande sanitetsprodukter. Utgångspunkten var att jämföra prestandan för Pampers blöja med ett representativt urval av konkurrerande fabrikat. Det som testades var blöjans absorptionsförmåga, dess förmåga att hålla torrt mot barnets hud, att andas och att förhindra läckage. Testerna utfördes bland annat på en provdocka med urinöppningar motsvarande flicka och pojke – och blöjornas förmåga att hålla tätt skiljer sig åt en hel del beroende på vilket kön som bär dem.
Willys blöjor prisvärdaBäst totalbetyg fick Pampers byxblöja Easy Up med betyget 4,6. Pampers blöja sägs hålla tätt, vara torr mot barnets hud samt ha en bra andningsförmåga.Mest prisvärd var en av testets billigaste byxblöjor från Willys, som fick betyget 4,4. Willys blöja har tillsammans med Toujours (Lidl) bäst skydd mot läckage. Blöjan från Willys visade sig dock endast ha en medelgod andningsförmåga.
Huggies sämstSämst i test var Huggies Little Walker, som fick 2,3 i betyg. Byxblöjan höll inte alls tätt i testet. Även Coop visade sig ha avsevärt sämre skydd mot läckage än övriga blöjor i urvalet.Läs testet i sin helhet på
Testfaktas webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.