Nyheter

Popcornmannen Poppe ger tankeställare

Ännu en bok om Popcornmannen – som lär barn att prata om känslor

Popcornmannen Poppe ger tankeställare

Barn har tidigare fler relationer till många fler människor idag än förr i tiden. På så vis är det nödvändigt för barnen att lära sig hantera kommunikation och sociala samspel tidigare i livet. Det ställer stora krav på små barn att klara av så många olika relationer och olikheter. Då är det extra viktigt att barn får de redskap och hjälp som behövs för att lättare kunna sätta ord på sina känslor och vad det känner och hur det upplever saker och ting i sin vardag, tycker Charlotta Lagerberg Thunes. Hon har skapat figuren Popcornmannen som hjälper barn och föräldrar att prata om känslor. I den nya boken om Popcornmannen Poppe får vi åter träffa personligheterna som lever i Popcorndalen, där fantasifulla sagor innehåller vardagliga dilemman.
Både rädsla och glädjeDen nya boken heter Poppa å må bra!, sa Poppe. I boken poppar det upp nya känslor. Nya karaktärer dyker också upp som t ex det läskiga popcornmonstret som sätter fart på sagan så att Puff-popcornen rycker in och hjälper till. Och vad händer däruppe på Smörberget egentligen? Och kan verkligen Poppa Joe laga lika goda pruttpannkakor som Majsan? Det får den som läser boken utforska och se.Ämnen som tas upp denna gång är bland annat om rädsla, skvallra, skryta, vara stolt, om lycka och glädje och även om att leka med eld eller rymma. I boken finns också gott om frågeställningar om hur en känsla känns, var den sitter och om den är stark eller svag. Förutom sagor fulla med fantasi finns det även en rap och rytmikramsa, skriv- och ritövningar, recept och faktarutor samt pyssel för den som gillar att göra mallgrodor och i slutet av boken får barnen Poppis-diplomet.För mer information om Popcornmannen Poppe besök
www.popcornmannenpoppe.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.