Köpguider

Så lyckas du med barnkalaset – 10 enkla tips

Barnkalas kan vara rena mardrömmen för stressade småbarnsföräldrar. Men lugn, här får du 10 proffstips från Kalaskungen.com för hur du planerar det perfekta kalaset. Dessutom kan du numera handla allt du behöver till ditt barnkalas på ett ställe och få det levererat redan nästa dag. Häng med – så här lätt planerar du nästa barnkalas!

1. Välj tema

Den finns en mängd olika kalasteman att välja mellan. Vad sägs om ett gulligt bondgårdstema för 1-åringen, prickigt för 2-åringen eller något av alla teman med kända figurer och serier som Flygplan 2, Jake och piraterna, Bilar, Dora, Ben 10 och inte minst Frost!

Alla teman hittar du här

PS. Dela gärna med dig av dina bästa kalastips i kommentarsfältet nedan!


2. Kul med maskerad

Har du en liten Frost-fantast hemma kan det vara rolig att få ta emot gästerna som Elsa. Eller varför inte som Rafael från Turtles?

Prata med ditt barn och bestäm om gästerna ska komma utklädda eller inte, innan ni bjuder in till kalaset.

Dessa två, och fler fina dräkter hittar du här.


3. Skicka inbjudan

Det är trevligt med riktiga inbjudningskort till kalaset, som skickas med posten. Kom ihåg att skicka inbjudan i god tid, minst två veckor före kalaset, och att skriva vilket datum gästerna senast ska svara om de kommer.

Här ser du några fina inbjudningskort med kort och kuvert. Det finns också enklare vykortsliknande inbjudningskort.

Här hittar du alla inbjudningskort


4. Finaste tårtan

Vad ska barnen äta på kalaset? Tårta så klart! Numera kan du själv fixa lyxigaste kalastårtan med hjälp av en tårtbild.

Tårtbilden eller tårtoblaten som den också kallas kommer färdig och det är bara att lägga på den ovanpå en vanlig gräddtårta. Sen är det bara att servera – och mumsa!

Vi lovar att du kommer få frågan: ”Var köper man så fina tårtor?”

Massor av fina tårtbilder finns här


5. Läckra tillbehör

Ställ tårtan på ett häftigt tårtfat i hård papp, med motiv som matchar övriga kalaset. Bjuder du på muffins finns fat för det med.

Här finns också allt du behöver för att dekorera tårtan, som extra fina tårtljus, lyxigt störssel, dekorgelé, roliga sockerdekorationer och sugarpaste om du vill skapa dekorationerna själv.

Allt för tårta och bakverk


6. Finaste dukningen

Satsa på tallrikar, muggar och servetter i samma tema för en superfin kalasdukning.

Vill du lyxa ytterligare köp en matchande duk, färgglada engångsbestick, roliga sugrör och kanske ett läckert uppläggningsfat.

Här finns allt för dukningen


7. Dekorera mera!

Det ska synas att det är kalas i huset. Ballonger och serpentiner är gamla klassiker, men det finns så mycket mer.

Överraska med en ballong som är lika stor som födelsedagsbarnet, eller girlanger med Super Mario eller annan favorit-figur.

Fler dekorationstips får du här


8. Pinatas – nya kalasleken

Om du är trött på de gamla vanliga kalaslekarna, ska ni testa en Pinatas på nästa kalas. Låt barnen turas om att dra i snörena för att se vad som gömmer sig inuti den stora Pinatan!

För lite äldre barn finns Pinatas som de ska slå sönder. Båda sorterna finns i många olika varianter, och de är alla handgjorda!

Spana in alla fina Pinatas

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.