NyheterSponsrat

Så skapades Shea Mooti – en hudvårdsserie för barn

Möt Violet Reid, barnsjuksköterska och trebarnsmamma från England som efter mycket hudproblem hos sina barn – gjorde sina egna krämer! Shea Mooti är en naturlig hudvårdsserie hjälper idag tusentals barn med känslig hud och eksem.

Så skapades Shea Mooti – en hudvårdsserie för barn

Egna barnens behov bakom Shea Mooti
När Violet Reids son Alex fick problem med torr hud, mjölkskorv och eksem, tog hon saken i egna händer och utvecklade de hudvårdsprodukter hon själv saknade. Idag hjälper Shea Mootis naturliga hudvårdsprodukter tusentals barn som har känslig hud och eksem.

Grundaren till Shea Mooti har en egen historia. Violet Reids hudvårdserie har nu vunnit mängder av priser och finns tillgänglig runt om i världen samt hjälper lika många småbarn som föräldrar.- När min son Alex föddes hade han mycket torr hud, mjölkskorv och utvecklade eksem. Läkarna skrev ut olika steroidkrämer och schampon som skulle lindra hans problem. Men jag insåg snabbt att de gav tillfällig lindring eftersom besvären inte gick bort. Jag försökte använda andra barnvänliga hudvårdsprodukter märkta ”naturligt och ekologiskt”, men det blev bara värre, berättar Violet Reid.Då började resan för att finna en lösning. Hon tänkte ”Jag gör dem själv!”. Violet Reid berättar vidare att det enda sättet hon kunde vara säker på att de produkter som hon använde inte innehöll något olämpligt, var att göra dem själv.Violet Reid började forska i ämnet och gick en kurs i tvåltillverkning, och blev snart helt beroende av tvålarna hon gjorde.– Den viktigaste ingrediensen jag upptäckte var Shea Butter. I sin rena form är det uppmjukande och oöverträffligt när det gäller att upprätthålla och skydda känslig hud. Jag la till Shea Butter till alla mina produkter tillsammans med de renaste naturliga oljor och ingredienser. Det dröjde inte länge förrän jag såg en markant förbättring av Alex hud. Vid den här tiden väntade jag mitt andra barn, så jag bestämde mig för att göra fler oljor och kroppssmör för mig och den nya ankomsten, berättar Violet Reid.
En tuff resa

Så tar du hand om små barns känsliga hud

Köldallergi och spädbarnseksem är vanligt bland små barn. Omkring 20-30 procent av barnen lider av någon form av eksem under småbarnsåren.

Shea Mootis hudvårdsprodukter är speciellt framtagen för små barns känsliga hud och innehåller bara naturliga ämnen. Exempelvis är Baby’s Everything Body Balm en vårdande salva som kan användas vid köldallergi och eksem.

Läs mer om köldallergi och hur du vårdar barnens hud här
Snabbspola tre år, två barn, massor av tårar och vredesutbrott och Violet Reid väntade sitt tredje barn. – Jag fortsatte att göra mina krämer, testade dem inte i ett labb, men på mina barn, Alex, Abi och Seb och alla våra vänner med familj. Deras positiva feedback var enormt uppmuntrande och alla fortsatte med att lägga order för sig, familjen och vänner. Det var då jag bestämde att det var dags att dela mina fantastiska naturliga hudvårdsprodukter med världen, säger Violet Reid.
Shea Mooti födsViolet Reid döpte företaget till ”Shea Mooti” eftersom varje produkt innehåller den renaste, naturliga formen av Shea smör, etiskt inköpta från organisationen Afri-Kids döttrar, ett multikooperativ i norra Ghana. ”Mooti” kommer från ”muti” som betyder träd i Shona-språket i Violet Reids hemland Zimbabwe. Sätt ihop allt och Shea Mooti ”livets träd” föddes.
Föräldrar inspirerar till nya produkterAtt vara företagare hade Violet Reid ingen erfarenhet utav. Hon har därför fått hjälp av professionella partners för att nå dit Shea Mooti står idag. – 2015 har varit helt underbart, med att möten med så många småbarnsföräldrar. Det är otroligt tillfredställande att se och höra hur mina recept hjälper mammor och småbarn med hudproblem, säger Violet Reid.Under resans gång har Violet Reid förstått att hon inte var ensam med barnens hudproblem. – Det är otroligt vanligt med olika hudåkommor på småbarn. Och som förälder känner man sig helt hjälplös utan kvalitativa produkter. Violet Reid berättar att hennes kontakt med föräldrar och deras problem lett till att hon nu tagit fram fler produkter som hjälper barnen. – Jag är så glad över att ha skapat en rad av rena, naturliga produkter för mammor och spädbarn gjorda med ingredienser av högsta kvalitet.
Denna artikel är publicerad i samarbete med Shea Mootis svenska leverantör RollAbout.se.

 

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.