Nyheter

Samtal om amning på Underbara barn-mässan

Många angelägna samtal och seminarium för vuxna på Underbara barn-mässan

Samtal om amning på Underbara barn-mässan

Mitt bland all lek och shopping har Underbara barn även ett digert seminarieprogram som riktar sig till alla vuxna. En rad kloka yrekesmänniskor och föräldrar delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Exempelvis kan du höra amningsexperten Elisabeth Hjärtmyr tillsammans med jämställdhetskonsulten Mats Berggren belyser problematiken kring det faktum att amningen minskar. – Vad orsaken är till att amningen fortsätter att minska kan man förstås spekulera i, säger Elisabeth Hjärtmyr apropå den statistik Socialstyrelsen nyligen redovisat. Vad vi vet är att många mammor vill amma, men slutar tidigare än vad de tänkt sig på grund av bristande stöd från omgivningen. Här behövs vägledning, anpassad till den individuella familjen. Det är ju till exempel inte så säkert att vi som ett tecken på modernt tänkande måste låta mannen vara med och mata babyn alldeles i starten, det finns många andra bra sätt för pappan att lära känna sitt barn.Ett annat viktigt seminarium handlar om första hjälpen och att se till att du har barnsäkert hemma.
Tagga ner – en upplyftande paneldebattHar kraven på nyblivna föräldrarna blivit för höga? Att känna sig otillräcklig är ett av 2000-talets stora föräldraproblem. Under rubriken ”Tagga ner – en upplyftande paneldebatt” kan du bli lugnad och stärkt i ditt föräldraskap.Programledaren och skribenten Paula Asarnoj modererar debatten och i panelen deltar socionomen och leg. psykoterapeuten Magnus Sjöström, läkaren Sara Bergman, BVC-sköterskan Birgitta Klang, samt coachen, krishanteraren och föreläsaren Elizabeth Gummesson. Underbara barn-mässan pågår 12-14 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Läs mer om mässprogrammet på
Underbara barns hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.