Nyheter

Test av 9 barnmatstolar – Stokke vinner

Tidningen Föräldrar & barn har tillsammans med testföretaget Smartson testat 9 olika barnmatstolar på marknaden. Klassikern Stokke Tripp Trapp får högsta betyget, medan Akta Gracos Tea Time bedöms vara bästa budgetval.

Test av 9 barnmatstolar - Stokke vinner

Testets vinnare Stokke Tripp Trapp och budgetalternativet Akta Graco Tea Time.

Barnmatstolen är en central möbel för alla barnfamiljer. Smartsons och tidningen Föräldrar & barn har gått igenom och testat nio av de vanligaste modellerna. Alla får klart godkänt.Stolarna har testats och bedömts utifrån hanterbarhet och användningsområde, flexibilitet, rengöring. De har betygsatts med avseende på kvalitet, kapacitet, design, funktioner samt prisvärde.Bäst i test blev den klassiska stolen Tripp Trapp från
Stokke för ca 1 550 kr. Den bedöms vara stabil, lätt att rengöra och justera. ”En investering som håller hela uppväxten” lyder ett av utlåtandena.

Rätt märkt

Enligt Konsumentverket ska en hög matstol tydligt vara märkt med:
– Namn, varumärke eller annan beteckning för identifikation av antingen tillverkare, distributör eller återförsäljare.
– En referens till den standard vars krav stolen uppfyller.
– Texten: ”Varning. Lämna inte barnet utan uppsikt.”

Bra och säkra bedöms också
Brio Sit (ca 1 500 kr),
Svan of Sweden Svanstolen (1 600 kr) och
Childwood Alu Teak (2 500 kr) vara. Minus i protokollet är att Svanstolen sägs vara något komplicerad att montera, och dessutom kan det samlas mat i skåror både på den och på Childwoods stol. Läs testet i sin helhet på
www.smartson.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.