Nyheter

Test av cykelsitsar

OK Baby bäst – men flera stolar underkända i Råd & Röns test

Test av cykelsitsar

Vinnare. Cykelsitsarna Body Guard och 10+ från OK Baby.

Osäkra fotskydd och bälteslås som barn kan öppna. Råd & Röns test av cykelbarnsitsar visar att många tillverkare slarvar med säkerheten. Råd & Rön har testat hur säkra sitsarnas låsanordningar och fotskydd är och man har mätt hållfastheten och hur mycket sitsar svajar när cykeln svänger.
OK Baby i toppBäst i test blev två modeller från OK Baby. Allra bäst är modellen Body Guard, med betyg 75. Den får full pott på allting utom handboken, som inte finns på svenska (däremot bland annat engelska). Förutom utmärkt säkerhet och hållbarhet är den dessutom tredje billigast med priset 649 kronor. Totalomdömet blir ”ett klockrent köp”.Systermodellen OK Baby 10+ får nästan lika högt samlat betyg, 74. Ett något för lågt sidoskydd gör att den inte når full pott. OK Baby 10+ är 300 kronor dyrare men har också lutbart ryggstöd.
Nio testade modellerSämst är stolen från Sjösalas Polysport modell Lillan, betyg 50. Det dåliga samlade betyget beror främst på att en bult brast vid hållfasthetstestet och att fotskyddet inte är tillräckligt säkert. Polisport Boodie är samma sits, bara logotyperna skiljer. Alltså borde de vara lika dåliga, skriver Råd & Rön. I mittskiktet kommer cykelsitsar från Britax Römer, Hammax och Rex med betyg mellan 60 och 66. Lite sämre går det för sitsar från Biltema och Bellelli.Testet kan läsas i sin helhet i Råd & Rön nr 7/2010 eller på
Råd & Röns hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.