Nyheter

Test av regnkläder för barn – här är de vinnande regnställen

Testfakta.se och Vi Föräldrar har låtit testa 12 olika regnställ för barn för att ta reda på vilka som egentligen här bäst.

Test av regnkläder för barn - här är de vinnande regnställen

De 12 regnställen har skickats till Swerea IVF för testning. Där har man tittat på faktorer vattentäthet och rivstyrka, men även förekomsten av tungmetaller och ftalater i regnkläderna.
Didriksons bäst i testRegnstället Boardman från Didriksons var det regnställ som fick det högsta betyget, även om det var mycket jämt i toppen. Didriksons Boardman fick ett totalbetyg på 4,9 av 5 möjliga. I kommentaren till testresultatet står: ”Vattentäta både före och efter nötning. Bäst rivstyrka”. Men så är också Boardman testets dyraste regnställ med ett pris på 750 kronor. På delad andraplats kom KappAhls regnställ Kax med ett pris på 500 kronor och regnstället Ludvig från Abeko för 650 kronor. Båda fick ett totalbetyg på 4,8 och kommentaren ”Vattentäta både före och efter nötning. Något sämre rivstyrka”. På tredje plats i testet kom Polarn O. Pyrets regnställ för 650 kronor. Det fick totalbetyget 4,6 och kommentaren ”Vattentäta både före och efter nötning. Sämre rivstyrka.
Regnställ att se upp medSämst i testet gick det för Celavis regnställ Rainwear suit som får totalbetyget 1,9 eftersom det gick sönder efter nötning. Det regnställ som du framförallt ska se upp med är Janis från Ticket to Heaven. Det innehåller både bly, kadmium och ftalater. Ticket to Heaven meddelar emellertid att de nu återkallar den aktuella kollektionen från butik och ger pengarna tillbaka till de kunder som köpt regnstället Janis. Kommande kollektioner ska inte ha samma problem och de ska också levereras med ett certifikat som garanterar det.Läs mer om testet av regnkläder för barn på
Testfakta.se och
Vi Föräldrars hemsida eller i Vi Föräldrar nr 7/2012.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.