Nyheter

Test av regnställ: Här är bästa regnkläderna för barn 2012

Råd & Rön har testat 11 regnställ för barn, här är vinnaren…

Test av regnställ: Här är bästa regnkläderna för barn 2012

Vinnare. Med Didriksons Waterman Kids set klarar man sig bäst i regnet, enligt Råd & Röns test.

Tidningen Råd & Rön har testat elva olika regnställ i galon för barn. Alla galonställ har fått högt betyg på vattentäthet, men däremot var sömmarnas vattentäthet inte lika bra. Det är en faktor som är viktig med tanke på att barnen sitter i sandlådor och leker i vattenpölar. Några av regnkläderna i testet släppte igenom fukt efter bara några minuter.
Waterman Kids set bästDidirksons regnställ Waterman Kids set för ca 500 kronor fick betyg 83 av 100 möjliga. Det får 9 av 10 i betyg på vattentäthet, hållbarhet och säkerhet. Didirksons regnställ sticker dessutom ut när det gäller rivstyrka, där Waterman Kids fick klart bäst resultat.
Sex bra alternativPå andraplats i testet kom KappAhls regnjacka och regnbyxor för ca 500 kronor med totalbetyget 76 av 100. Därefter kommer fem regnställ i poängspannet 72-75 vilket måste anses som bra alternativ. Det är; – Everest regnställ med det långa modellnamnet K CL Rain JKT S12 och K CL Rain Pant S12 för cirka 400 kronor på 75 poäng. – Lindex regnjacka och regnbyxa för cirka 550 kronor på 74 poäng.- Mikk-Line regnkläder för cirka 400 kronor på 74 poäng.- Lego Wear modell 207 Justin / Josefin för cirka 400 kronor på 73 poäng.- Polarn O. Pyret regnjacka och regnbyxor för cirka 600 kronor på 72 poäng.
Läcker i sömmarna

Här finns alla regnkläder

BarnNet listar alla märken som har regnställ och regnkläder för barn.

Till Regnkläder & Ytterkläder
Regnkläderna från fyra leverantörer läckte in vatten i sömmarna redan efter ett par minuters test och fick underkänt i den delen av testet. Det var regnställen från H&M, Reima, Katvig och CeLaVi.Hela testet finns på
Råd & Röns hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.