Nyheter

Test av vinteroveraller 2011

Stora skillnader i pris – små skillnader i kvalitet. Det visar årets stora test av vinteroveraller som Testfakta.se gjort.

Test av vinteroveraller 2011

Testfakta.se testar 14 vinteroveraller – här syns testvinnaren Reima och tvåan Polarn O. Pyret.

Temperaturen sjunker och det är dags att köpa vinteroverall till barnen. Testfakta.se har låtit testa 14 olika modeller och här kan vi avslöja vinnarna och förlorarna.En intressant slutsats är att det inte finns någon direkt koppling mellan pris och kvalitet. Visserligen vinner testets dyraste overall, men den näst dyraste hamnar på sista plats. Prisskillnaden mellan testets dyraste och billigaste overall är 1300 kronor, men deras slutbetyg skiljer bara en halv poäng.
Bäst i testDet är med hårfin marginal som Reimas overall Reimatec Rakka för 1 795 kronor vinner testet. Den får totalbetyget 4,3 av 5 möjliga. På andra plats kommer Polarn O. Pyrets skaloverall för 1 399 kronor med ett totalbetyg på 4,2 och omdömet ”mycket bra”. Två overaller får totalbetyget 4,1. Det är KappAhl Kax Protec overall för 700 kronor och Abeko Noel för 1 100 kronor. KappAhls overall får omdömet ”mycket bra, prisvärd”. ”Mycket bra” är omdömet om Abeko, som för övrigt en nykomling i vinteroverallsammanhang, det här var företagets första kollektion.

Så gick testet till

För att ta reda på hur bra overallerna kommer klara vinterns påfrestningar har laboratoriet testat flera olika egenskaper hos plaggen. Man har mätt vattentätheten, slitagetåligheten, och rivstyrkan. Man har också kontrollerat hur mycket plaggen andas, och även uppskattat deras mjukhet.

För mer info om testet besök Testfakta.se
Test av vinteroverall 2012

Här kan du läsa vem som vinner 2012 års test av vinteroveraller
Även danska Brands4Kids overall från märket Celavi får ett riktigt bra totalbetyg, 4,0 och omdömet ”andas bra men sämre slittålighet”.
Två overaller att se upp medPå sista plats i testet hittar vi en overall från danska Ticket to Heaven för 1 500 kronor. Den får totalbetyget 2,5 och omdömet ”dålig vattentäthet”. Samma omdöme får overallen Fix från Lindex för 800 kronor med totalbetyget 2,6 vilket ger den näst sista plats i testet.På
Testfakta.se kan du läsa hela testet och se betyg för alla 14 testade overaller.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.