Nyheter

Test av vinteroveraller 2012 – Coop Friends bäst

Vi Föräldrar och Testfakta.se har testat 13 vinteroveraller – här är resultatet.

Test av vinteroveraller 2012 - Coop Friends bäst

Vinnare. Coops eget märke Friends, overallerna finns i storlek 86-122 och kostar 699 kronor.

Varje år låter tidningen Vi föräldrar och Testfakta.se laboratorietesta ett antal vinteroveraller för barn. I år har man testat 13 modeller från olika tillverkare. Som vanligt skiljer det mycket i pris mellan dyraste och billigaste overall. Testets billigaste vinteroveraller kostar 499 kronor (H&M) och den dyraste 1 700 kronor (Helly Hansen).
Allt mindre skillnader i kvalitetDet är lätt att tro att det skiljer mycket i kvalitet mellan overallerna, men så är det inte. Kvaliteterna är genomgående höga och vinteroverallerna får överlag högre betyg i år än förra året.
Coop Friends bäst i testDen overall som får högst betyg är Coop Friends, som säljs för 699 kronor i Coops varuhus. Coop Friends får totalbetyget 4,54 av 5 möjliga. Slutomdömet blir: Bäst i test och mest prisvärd.
Delad andraplatsTvå av testets dyraste overaller delar på andraplatsen. Det är Reimas overall Reimatec Spatial för 1 595 kronor och Helly Hansens overall K Rider Skisuit för 1 700 kronor. Båda dessa vinteroveraller får totalbetyget 4,49 av 5 möjliga.
Två overaller i botten

Alla overaller finns här

På BarnNet.se finns alla märken av vinteroveraller och vinterkläder till baby och barn.

Till Vinteroveraller & Vinterkläder

Två av testets overaller hamnar aningen på efterkälken. Det är Trolls overall som får betyget 2,8, den har för dålig vattentäthet men andas däremot bra. Sist kommer Ellos Red Cats som får betyget 2,6 och omdömet ”mjuk och följsam, men dålig vattentäthet och mindre tålig”.Läs testet i sin helhet i tidningen
Vi Föräldrar nr 11/2012. Testet kommer senare även att publiceras på
Testfakta.se.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.