Nyheter

Tidning för unga föräldrar

Reportage och tips om att balansera livet som ungdom med föräldrarollen.

Tidning för unga föräldrar

Runt årsskiften kommer en ny föräldratidning, men inte vilken föräldratidning som helst. Unga Föräldrar, vänder sig till en betydligt yngre målgrupp än dagens tidningar gör. Bakom tidningen står mammabloggaren och krönikören Sanna Kaakinen, som själv är ung mamma.
Hur ung var du när du blev mamma?– Jag blev gravid året jag skulle fylla 16 år, och min dotter föddes 2 veckor innan min födelsedag. Så vi kom hem och kunde slappna av ett par dagar, innan gratulationerna både för mig och min dotter kom.
Vad är det du som ung mamma saknar i de föräldratidningar som finns idag?– Som ung mamma finns det inte mycket att hämta ifrån de föräldratidningar som finns i dag, som har målgrupper på 25+. Även om jag nu med åren har börjat närma mig deras målgrupp, saknas fortfarande en tidning för målgruppen som är yngre och växer dagligen runt om i Sverige, säger Sanna Kaakinen.Sanna tycker att det skrivs för mycket om föräldrar som har hus, flera barn och både en bra utbildning och ett jobb i dagens föräldratidningar.- För mig som bodde hemma hos mina föräldrar, var ensamstående och tog sabbatsår ifrån gymnasiet fanns det inte mycket att hämta därifrån.
Vad vill du ge unga föräldrar i din tidning?– Jag vill erbjuda våra läsare en tidning om unga mammor, likt mig själv, som kämpar med gymnasiestudier, flyttar hemifrån och balanserar livet som ungdom samtidigt som föräldraskapet med frågor finns där de också.
Vad fick dig att ta steget och göra en egen tidning?– Jag har alltid älskat att skriva och har sedan barnsben vetat om i bakhuvudet att det är de jag vill arbeta med i framtiden, på ett eller annat vis. Men det var först när min dotter föddes 2007 som jag kände att jag hittat rätt ämne att fördjupa mig i och att skriva om. Sen föll det sig naturligt att starta en tidning för unga föräldrar, och att testa på min idé nu sista året i gymnasiet i samband med projektarbete och chans till UF-företag. Mitt mål efter mina gymnasiestudier är att fortsätta bygga vidare på den här tidningen och att plugga vidare till journalist.
Intervjuer och tipsDen första tidningen kommer bland annat innehålla reportage om barnlitteratur, We R Family och Loppi.se. Den kommer även bjuda på flera intervjuer med unga föräldrar, recensioner och så några sidor om träning och hälsa, inredning, ekonomi och roliga recept.Första numret av Unga föräldrar kommer omkring årsskiftet.Redan nu kan du läsa mer om tidningen på:
http://ungaforaldraruf.se/Eller på
Unga Föräldrars Facebook-sida

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.