Nyheter

Adventsbok med Dickens-känsla från Rabén & Sjögren

I Skorstensjul måste Stella, Mago och Issa rädda julen från att bli inställd.

Adventsbok med Dickens-känsla från Rabén & Sjögren

Det är en kall decembernatt när Stella, Mago och Issa stiger av tåget på Stockholms Centralstation. Där träffar de på en rundmagad farbror med smutsigt skägg. Han har en fiollåda framför sig och en skylt där det står: ”Snälla, jag är hungrig.” Farbrorn heter Niklasson och har glömt bort vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas. Till sin hjälp får de den snälla Miriam i antikaffären och, inte minst, de modiga och påhittiga skorstensbarnen. Och det är bråttom! Om inte Niklasson kommer på vem han är före julafton riskerar hela julen att bli inställd.
Skorstensjul av Mårten Sandén är en stämningsfull och spännande adventsbok i 24 kapitel med Charles Dickens-känsla.Andra boknyheter från Rabén & Sjögren som släpps nu är bland annat
Mandelhjärtat av Kerstin Lundberg Hahn (kapitelbok 6-9 år),
Morfar i smyg av Ingrid Olsson (kapitelbok 6-9 år),
Tio vilda hästar till toppen av Grethe Rottböll (bilderbok 3-6 år) och
Sju förtrollade kvällar av Mårten Sandén (kapitelbok 9-12 år).Du kan läsa mer om böckerna på
Rabén & Sjögrens hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.