Nyheter

Sommarens nya barnböcker från Rabén & Sjögren

Lagom till sommaren släpper Rabén & Sjögren en rad olika barnböcker med naturen som gemensam nämnare.

Sommarens nya barnböcker från Rabén & Sjögren

Rabén & Sjögrens nya barnböcker har naturen som gemensam nämnare. Bland nyheterna finns bland annat dessa böcker:
Löftet: Hur ett enda ekollon kan ge livet mening och förändra världen berättar brittiska Nicola Davies om i sin prisbelönade, poetiska bilderbok Löftet, illustrerad av Laura Carlin. Om livet får en chans kan det bokstavligen växa ur sten, ett frö, ett hjärta i taget…
Vina-Vina springer fortare än flugan: En annan bilderbok med poetiskt anslag är Vina-Vina springer fortare än flugan av Jujja Wieslander och Lotta Geffenblad. En stor liten bok för de allra yngsta om att uppleva jordnära saker tillsammans och helt uppgå i naturen, så som bara ett barn kan.
Äskil äter träd: Åsa Lind och Per Gustavsson har skapat den galna bilderboken Äskil äter träd, som är full av rim men utan reson. Här faller pojken som en fura för en björk – ty av bark och blad så blir man stark!
Anden i flaskan: En annan skön och fantasifull bilderbok är Anden i flaskan, skriven av Eva Susso och illustrerad av Benjamin Chaud. Bröderna Max och Uno är tillbaka och önskar sig till Röda skogen, där de äldsta, högsta och tjockaste träden i världen växer.
Rakel & Reza Räv och Elton & Ekis Ekorre: Rakel & Reza Räv och Elton & Ekis Ekorre av Sarah Sheppard är två roliga faktaböcker som rymmer det mesta man kan vilja veta om både rävlivet och ekorrlivet. Vet du exempelvis varför rävarna alltid vill bajsa så högt som möjligt?Du kan läsa mer om dessa och andra boknyheter på
Rabén & Sjögrens hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.