Nyheter

Fina barnböcker med jultema från Rabén & Sjögren

Bokförlaget Rabén & Sjögren har adventsböcker, pysselböcker och sångböcker med jultema.

Fina barnböcker med jultema från Rabén & Sjögren

Lagom till jul tipsar boförlaget Rabén & Sjögren om fyra juliga titlar:
God jul, Lilla Lök (adventsbok) av Frida Nilsson och Maria Nilsson ThoreÅrets adventsbok av Frida Nilsson, Astrid Lindgren-pristagaren 2014. En rolig och hjärtknipande julberättelse i 25 kapitel som kan läsas varje decemberdag ända fram till juldagen. Det är snart jul och Lilla Lök önskar sig två saker – en cykel i julklapp och en pappa. Hans mamma har egentligen inte råd med en cykel, men Lilla Lök kan inte sluta hoppas. Och han har en plan …
Och nu så vill jag sjungaAstrid Lindgrens sångskatt som sing-along. Boken innehåller 30 sånger om Astrids välkända och älskade karaktärer. Text, bild och noter med ackordanalyser finns i boken och alla melodierna finns i den digitala spelaren som följer med. Tryck på knappen och sjung med till det fina kompet.
Första sagoskatten JUL (antologi med CD-skiva)I den här fina antologin finns mysig högläsning till jul för alla barnfamiljer. Välkända julsånger som Räven raskar över isen, Tre pepparkaksgubbar, Midnatt råder och Nu är det jul igen. Boken innehåller också roligt julpyssel, där man bland annat får lära sig göra marsipangodis, fönsterstjärnor och en snöglob.
Tro på tomten (adventsbok) av Lotta Olsson och Benjamin ChaudDet är något lurt med julen i år. Den tar liksom aldrig fart: det kommer ingen snö, adventsstjärnorna slocknar hela tiden och alla julgranar tappar sina barr så fort de ska bäras hem. Och barnen har slutat tro på tomten. Julen måste räddas, frågan är bara hur? En spännande julrysare i 24 kapitel som kan läsas varje decemberdag ända fram till julafton.
Jul i Stora skogen (adventsbok) av Ulf Stark och Eva ErikssonI Stora Skogen väntar man på tomten! Kaninerna övar på hälsningsfraser och planerar maten till julbordet och alla funderar på hur man ska klappa, för det är tydligt att man ger julklappar. Skogens fåglar klär granarna med vildäpplen, glasbitar och fjädrar i alla färger. Men kaninbarnen Nina och Kain orkar inte vänta, de ger sig ut i vinternatten för att leta upp tomten. En julsaga i 25 avsnitt, som kan läsas varje decemberdag fram till juldagen.Mer information om böckerna finns på
Rabén & Sjögrens hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.