KöpguiderAmning

Alla nappflaskor i glas och rostfritt stål

8 mars 2012 kom ett nytt larm om att även nya nappflaskor utan Bisfenol A (BPA) läcker farliga ämnen som eventuellt kan skada barnet. Enligt studien är flaskor av polypropylen (PP) som är den vanligaste plasten idag också den som innehåller flest skadliga ämnen. Ett säkert val är en nappflaska i glas, rostfritt stål eller PES-plast. Här guidar vi till alla modeller av nappflaska i glas, stål och PES som vi känner till. Guiden uppdateras kontinuerligt, så tipsa oss gärna om du känner till fler!

Glas med silikonhölje

Lifefactorys glasflaskor finns i två storlekar, 118 ml och 260 ml. Det som gör glasflaskorna från Lifefactory speciella är deras smarta och snygga hölje i silikon. Höljet både skyddar flaskan så att den inte går sönder lika lägg och gör den mer greppvänlig för barnet.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Antikoliknappflaskor

Dr Brown’s nappflaskor i glas har Dr Brown’s patenterade ventilationssystem som ska kunna avhjälpa spädbarnskolik.

De tillbehör som finns till Dr Brown’s nappflaskor i plast passar också till glasflaskorna.

Här hittar du mer information och återförsäljare.


Glasflaska med flera motiv

Snygg nappflaska i glas från franska Beaba. Flaskan finns i flera färger och mönster och i flera storlekar. På bilden syns den som rymmer 240 ml och 110 ml.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Termosnappflaska

Birds&Bees gör nappflaska i rostfritt stål. Kan kombineras med valfri dinapp eller pip efter barnets behov och användas med eller utan handtag. Finns med olika motiv och rymmer 207 ml.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Glasnappflaska med skydd

Glasnappflaska från amerikanska Evenflow med silikonskydd som skyddar flaskan från stötar och gör den greppvänlig. Silikonskyddet finns i olika färger och flaskan finns i två storlekar; 240 ml och 120 ml.

Här finns kontaktinfo till Evenflo och återförsäljare.


Storpack

Glasnappflaskorna från Nurture Pure säljs både styckvis och i trepack. Flaskorna rymmer 250 ml. Märket Nurture Pure svenska agent är Rätt Start.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Snyggt i stål

Amerikanska Kid Basix gör drickflaskor för barn i rostfritt stål. Nappflaskan Safe Starter finns i två storlekar (150 och 265 ml) och levereras med en napp som är utvecklad av amningspecialister och ska kunna motverka kolik.

Fördelarna med flaskor i rostfritt stål är att de är okrossbara och har lång livslängd. När du vill värma välling eller ersättning skakar du flaskan under varmvattenkranen i 20 sekunder, så är drycken lagom varm sedan.

Silikonhöljet gör flaskan skönare att hålla.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Glasnappflaskor

Green to Grow har glasnappflaskor som är garanterat fria från Bisfenol-A, PVC, tungmetaller och bly.

Flaskorna kommer med nybörjarnapp (långsamt flöde, 0-3 månader) som sedan kan bytas ut till andra standardnappar.

Här kan du läsa mer om Green to Grow och hitta återförsäljare.


NUK wideneck i glas

NUK har även nappflaskor i glas med wideneck. En wideneck-nappflaska har extra bred öppning för att underlätta både påfyllning och rengöring av nappflaskan.

Här hittar du mer information om NUK och återförsäljare.


Evenflo glasflaskor

Glas är ett alternativ till plastflaskor. Amerikanska märket Evenflo har alltid gjort nappflaskor i glas och nu finns dessa även i svenska butiker.

Här finns kontaktinfo till Evenflo och återförsäljare.


Born Free glasflaska

För dig som helt vill undvika plast är Born Frees glasflaska på 260 ml ett alternativ.

Här finns kontaktinfo till Born Free.


Glas från NovaCare

Danska Nova Care har en serie nappflaskor i glas. De rymmer 250 ml och finns med sex olika olika motiv.

Här kan du läsa mer om NovaCare/BabyNova och hitta återförsäljare


Två olika storlekar

Canpol har en glasnappflaska som finns i två olika storlekar; 120 ml eller 240 ml. Nappflaskorna är tillverkade i härdat glas.

Dinappar till glasflaskorna finns i olika storlekar.

Här hittar du mer information om Canpol och återförsäljare.


Glas med sött tryck

Tyska NIP gör glasnappflaskor med olika tryck. Alla glasnappflaskorna är tillverkade i extremt värmetåligt glas och har dinapp i latex.

Nips glasnappflaskor finns i storlekarna 125 ml och 250 ml.

Klicka här för mer information om NIP.


Honungsfärgad plast

Det här är den första bpa-fria nappfalskan från Philips Avent. Den är tillverkad i naturligt honungsfärgad polyetersulfon (PES), som enligt den nya studien inte innehåller några farliga ämnen. Dessutom ska den här nappflaskan motverka kolik tack vare sin ventil som gör att luft släpps in i flaskan. Finns i tre storlekar; 125 ml, 260 ml och 330 ml.

Klicka här för mer info och återförsäljare.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.