Tips

Årets babyprodukt 2015 enligt Lek- och Baby Branschen

Britax Römer KidFix II XP
Varje år utser branschorganisationen för Lek- och baby-branschen Årets babyprodukt. I år var 8 nya babyprodukter nominerade, vissa så nya att de ännu inte finns i butik utan ännu bara visats på mässa. Här är Årets babyprodukt!

Årets babyprodukt

Britax Römer KidFix II XP – först med 4-punktsbälte

Första bältesstolen med SecureGuard, ett fyrpunktsbälte som minskar krockkraften över barnets mage med 35 procent.

Den här stolen säljs inte i webbutik, utan endast i fysisk butik. Mer information och återförsäljare finns på Britax Römers webbsida

Juryns motivering: Britax bältesstol Kidfix II XP Sict har med ett ”spänne”, SecureGuard, minskat krockkraften över barnets mage med 35 procent. Spännet är placerat mellan barnets ben och håller midjebältet nere över barnets höft och borta från känsliga mjukdelar i buken. Genom att addera en fjärde punkt till bilens trepunktsbälte blir bilfärden med barn säkrare än någonsin förut. Britax innovativa XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke, i kombination med ännu en helt ny och unik detalj i SecureGuard-spännet, gör att Britax Kidfix II Xp Sict utses till Årets babyprodukt 2015 samt vinner även kategorin Barn på väg.


Vinnare i kategorin: Äta, sova, sköta

Twistshake – flaska med många funktioner

Allt-i-ett kan man sammanfatta den här matningsflaskan från Twistshake. Den fungerar givetvis för välling men även för snacks av olika slag.

Från leverantören Carlo.

Pris: från 99 kr för nappflaskan hos Lekmer.se

Juryns motivering: ”När flaskan är ett dagligt inslag i många föräldrars liv småbarnsåren igenom, kan även den enklaste detalj kännas banbrytande. Twistshake tar ett nytt grepp om nappflaskan genom att kombinera den med vuxenvärldens shaker, och resultatet blir ett helt system för smidig och klumpfri flaskmatning. Med lekfulla färger och avskalad design är Twistshake en babyprodukt som tilltalar föräldern lika mycket som barnet, och som ett underlättande inslag i vardagen ligger den helt rätt i tiden. Twistshake nappflaska utses därför till årets vinnare i kategorin Äta sova sköta.

Nominerade bidrag 2015

Clip on mirror – kul babyspegel

Små barn tycker om att titta på sig själva i spegel. Med Clip-on Mirror från danska Done by Deer blir det enkelt. Det är en mjuk babyspelgel som enkelt kan sättas fast på sängen, vangen eller babygymmet.

Pris: 349 kr hos Bamba.se


Ergobaby Natural Curve – ergonomisk amningskudde

Ergobaby har gjort en ny typ av amningskudde med fast skålformat PU-skum som inte ger vika, och som ger bra komfort för både mamma och baby.

Från leverantören ReiRei.

Pris: 795 kr hos Lekmer.se


Graco Swivi Booster – smidig matstol

Med den här stolsförhöjaren, får barnet rätt höjd vid matbordet på en vanlig stol. Graco Swivi Booster kan också vridas 180 grader så att barnet lätt kan gå i och ur.

Från leverantören Newell Rubbermaid.

Pris: 1 295 kr hos Lekmer.se


Stokke Home – en flexibel möbelserie

Fina möbler till barnrummet som enkelt växer med barnet och dess behov. Exempelvis kan skötbord bli skrivbord.

Från leverantören Stokke

Pris: från 2 849 kr hos Bonti.se och Stokke.com


Skip Hop Three-Season – åkpåse för alla väder

Med Skip Hops nya åkpåse är det lätt att justera värmen efter vädret, tack vara smart lager på lager-funktion.

Leverantör: Amvina

Pris: från 1 295 kr hos Lekmer.se


Climakid – kläder som regelerar värmen

Små barn är kan inte reglera kroppsvärmen som vi vuxna kan. Därför finns klädesplagg som Climakid, som hjälper barnet att hålla rätt temperatur.

Från leverantören RollAbout.

Climakids babykläder finns ännu inte att köpa i svenska butiker.


Så utsågs vinnarna

Företag i branschen får nominera produkter. Därefter väljer en jury ut ett antal bidrag som sedan granskas. Det ska vara bidrag som uppfyller följande kriterier:

  • Produkten ska ha lanserats i Sverige under aktuellt år.
  • Produkten ska innehålla en avsevärd förändring mot tidigare versioner – det krävs till exempel mer än en ny färg på en produkt för att den ska bedömas som ny.
  • Produkten ska uppfylla gällande säkerhetsnormer och finnas tillgänglig på marknaden senast den 1 december aktuellt år.
  • Produkten ska ha ett nyhetsvärde.

Juryn bestod av Ulrika Magnusson på Lekmer.se, Susanne Öhman på Bonti.se, Anna Lavfors med bloggen Allt om barnvagnar, Stina Sandström redaktör på Loppi.se och Anna Weilemar, mamma.

För mer information besök Lek & Baby Branschens webbsida

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.