Nyheter

Årets leksaker 2015: Minioner och Babblarna vinnare

Årets Leksak i olika kategorier har utsetts vid Lek- & Babybranschens branschdagar.

Årets leksaker 2015: Minioner och Babblarna vinnare

Talking Kevin är en interaktiv figur från filmen Minioner. Sätter man hans banan nära hans mun kan man höra honom göra ljud och säga roliga fraser från filmen och hans ögon öppnas och stängs för att titta runt när man rör hans huvud.
Årets LeksakTalking Kevin utsågs till Årets Leksak vid Lek- & Babybranschens branschdagar med motiveringen: De gula bananälskande Minionerna är tillbaka i en egen film och juryn räknar med att hela året kommer att domineras av gula produkter av alla de slag. Talking Kevin är en kul interaktiv figur som ger dig känslan av att ha en egen Minion hemma. Figuren rör sig och upprepar många av de typiska Minionen-uttrycken från filmen. Minions kommer att tilltala en bred målgrupp, då den attraherar både pojkar och flickor, samt att den spänner över ett brett åldersspann.
Köp den hos Lekmer.se

Årets Småbarnsleksak Babblarna är ett härligt gäng färgglada figurer som kommit för att göra språkträning till ett spännande och lekfullt äventyr. Nu kommer Babblarna som en serie mjuka figurer från Teddykompaniet.Juryns motivering: Juryn är enig med de föräldrar och barn som redan nu älskar Babblarna. Juryn gillar att Babblarna har tydliga former och färger, och att varje namn är ett viktigt ljud på väg mot att lära sig att prata. Suget efter produkterna har varit stort i alla butiker och vi tror att dessa mjuka figurer kommer att finnas i de flesta småbarnshem vid årets slut.
Köp den hos Lekmer.se

Årets Förskolebarnsleksak StreetDogs från InToy är en interaktiv hund som kan göra 11 häftiga trick och har över 50 olika ljud och svenska fraser. Det mesta styrs direkt på hunden, den har sensorer både för rörelse och ljus samt andra zoner som styr funktionerna.Juryns motivering: En rolig interaktiv leksak som vänder sig till de mindre barnen, lätt att hantera och många olika roliga funktioner. Barnet blir delaktig i leken med hunden och olika delar av hunden aktiverar olika funktioner. Juryn gillar att produkten är tålig, robust och lätthanterlig. Kul kombo med hund och truck, vilket gör att den passar både tjejer och killar.
Köp den hos Lekmer.se

Årets SkolbarnsleksakR/C Star Wars Darth Vader från Simba Dickie Nordic. Det här är en 81 cm hög uppblåsbar radiostyrd Dart Vader. Figuren kan köras, roteras 360 grader och har originalljud från filmerna. Produkten finns även som Yoda och R2-D2 samt med andra licenser.Juryns motivering: Star Wars är ett av årets hetaste varumärken och många ser fram emot biopremiären av nya filmen i december. Denna radiostyrda Darth Vader väcker habegär hos vuxna, barn och jurymedlemmar. Tanken på att köra runt denna figur hemma, i skolan eller på kontoret känns väldigt lockande. Juryn gillar detta nya sätt att utveckla och bredda kategorin radiostyrt och tycker att denna produkt vänder sig till en bredare målgrupp än traditionella r/c-produkter. Extra plus för att den uppblåsbara delen kan användas som badleksak vilket gör att användningsområdena för produkten blir bredare och ökar lekvärdet.
Köp den hos Teknik Magasinet

Årets Innovativa Leksak Meccano Meccanoid G15KS från Tec Team. Det är Meccanos nya storsatsning, robot som kan styras med röstkommandon samt med hjälp av en smart enhet. Meccanoid kan säga tusentals fraser, skämta, berätta fakta, spela spel och interagera med användaren. Det är den perfekta roboten som du själv kan både bygga och programmera.Juryns motivering: Meccanoid visar att Meccano vidareutvecklar sitt sortiment och har tänkt extra mycket på de byggintresserade barn och tonåringar som även har ett starkt teknikintresse. Meccanoid går att bygga på många sätt men som robot blir den över 90 cm hög. Juryn gillar att programmeringen är tillräckligt enkel för att passa en nybörjare, men ju bättre man är desto mer avancerad programmering kan man använda. Det är också kul att man via gratis-appen kan spela in sina egna rörelser som roboten sedan härmar. Det är också bra att Meccanoid är 100 procent kompatibelt med traditionellt Meccano vilket gör att det bara är fantasin som sätter gränserna för hur just din robot ska se ut.
Köp den hos Lekmer.se
Årets Leksak utses varje år av organisationen
Lek & Baby Branschen

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.