Nyheter

Vampyrjakten är årets bästa barnspel

Årets Guldtärning för bästa barnspel gick till spelet Vampyrjakten.

Vampyrjakten är årets bästa barnspel

Trexo, Klask och Vampyrjakten. Så heter spelen som vunnit den prestigefulla Guldtärningen och därmed alltså är årets bästa spel på den svenska marknaden i kategorierna barn-, familje- och vuxenspel.Fakta om spelen:
Vinnare av Guldtärningen i kategorin Barnspel – VampyrjaktenHär gäller det att ta sig ut ur Draculas slott! Men det gäller att akta sig för att bli fångad och biten av Dracula. Händer det, ändrar man skepnad och blir vampyr med uppdrag att jaga de andra spelarna innan de hinner ta sig ut ur slottet. Skräckblandad förtjusning när blodpölar, hemliga falluckor eller stinkande vitlök blir roliga och lite ruskiga hinder på vägen.
Från 5 år, 2 – 6 spelare.
Vinnare av Guldtärningen i kategorin Familjespel – KlaskEn djärv och minst sagt originell utveckling av det gamla hockeyspelet. Här är det ett slags fotboll, där spelarna använder sig av två rörliga magneter, som kan hamna i eget mål, fastna bland andra magneter, eller helt enkelt göra mål, alternativt – vilket händer oroväckande ofta – självmål. Givet partyspel som passar alla åldrar.
För alla åldrar, 2 spelare.
Vinnare av Guldtärningen i kategorin Vuxenspel – TrexoMed likadana brickor, med X och O, gäller det att först få fem i rad. Inget nytt i det, men här kan du också lägga brickorna ovanpå varandra vilket ger helt nya dimensioner åt spelandet. Kan verka lätt i början, men efter ett tag när spelarna hittar nya knep och lister blir det intensivt spännande där taktik och finter snabbt kan belönas, eller resultera i ödesdigra klavertramp.
Från 7 år, 2 spelare.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.