Nyheter

Babygreen statsar på ekologisk babytextil

Nya svenska märket Babygreen erbjuder färgglada bäddset, filtar och spjälskydd i ekologisk bomull från ”egna” odlingar i Peru.

Babygreen statsar på ekologisk babytextil

Bäddat för baby. Här syns Babygreen Mönstrat Satin, ett bäddset för spjälsäng i ekologisk kammad pimabomull, satin.

För barn i åldern 0-2 år har det hittills varit dåligt med ekologiska textilier tycker Babygreen. Därför har man tagit fram en serie produkter med bland annat bäddset för vagn och vagga, filtar och spjälskydd.Babygreens ekotextilier är mönstrade och i klara och starka färger samtidigt som de är giftfria, vilket är möjligt med dagens miljövänliga färgnings- och trycktekniker. Bommullen kommer från Peru och företaget bakom Babygreen är en av pionjärerna inom ekologisk bomullsodling, det svenska familjeföretaget The Ecocotton Co. Sedan 1986 har Ecocotton odlat ekobomull tillsammans medsjälvägande jordbrukare i Cañetedalen i södra Peru.
Här hittar du mer info om Babygreen och butiker som säljer Babygreen

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.