Köpguider

Springcykel – bästa barncykeln för de yngsta

En springcykel eller balanscykel som man också säger är en utmärkt första barncykel. Det finns springcyklar i olika storlekar, men generellt passar de för barn i ålder 2 till 4 år, även om många barn använder dem längre än så. En springcykel saknar trampor och kallas även för balanscykel, eftersom den på ett utmärkt sätt hjälper barnen att hitta rätt balans tills det är dags för en vanlig tvåhjuling. Här har vi samlat 15 fina varianter av springcyklar.

Färgglad med broms

Springcykeln Yedoo Too Too har stålram och finns i fler olika färger. Balanscykeln har lufthjul och handbroms som tar på bakhjulet. Både styre och sadel går att höja och sänka och TooToo är därför en springcykel som kan användas under lång tid.

Pris:Cirka 995 kronor hos Barnochfritid.se


Liten och säker

Kettlers springcykel Speedy har 10-tumshjul med plastdäck och extra säkert styre. Det är nämligen utrustat med styrbegränsning så att det så att det inte kan vridas så mycket att barnet faller. Finns i flera utföranden, bl a i en röd modell och rosa variant.

Pris: 699 kronor hos Lekmer.se


Ljusblå döm

Kettler har även springcyklar med 12,5-tumshjul. Dessa springcyklar som finns i ljusrosa eller ljusblått har handbroms och möjlighet att höja upp sadeln lite mer än Kettlers mindre variant.

Pris: 799 kronor hos Lekmer.se


Rosa lättviktare

En lätt aluminiumhoj med lufthjul och handbroms på bakhjulet. Den här springcykeln kommer från JD Bug som även har fler modeller, som en mc-varinat. Ganska låg sadel och passar de lite kortare förarna.

Pris:1 000 kronor hos webbutiken Jarla Cykel


Färgglad trähoj

Robust springcykel i trä med rosa detaljer och målade fjärilar på ramen. Har en smart cykelväska på styret för småsaker som ska med på färden. Finns även i flera andra färger. Kommer från danska Amleg.

Pris: 749 kronor hos webbutiken Hiko.se


Bra fjädring

Balanscykel Bounce i lackat trä med lufthjul från Kulpåhjul.se. Den här modellen har dessutom rejält fjädrad sadel för extra mycket studs i körningen. Finns även i modeller som polis, cross och leopard.

Pris:1 495 kronor hos Kulpåhjul.se


Färgglad trähoj

Från leksakstillverkaren Jabadabado kommer den här färgglada springcykeln i trä, utrustad med lufthjul. Springcykeln finns i flera färger, bl a rosa och vit.

Pris:698 kronor hos webbutiken Butikfavorit.se


Lättkörd Jumper

Jumper är en lätt springcykel med aluminiumram och lufthjul. Handbroms kan köpas till. Springcykeln Jumper finns i flera färger.

Pris:1 850 kronor hos Like a Bike.


Svart träcykel

Tuff springcykel i björkplywood från BambinoBike. Den finns i svart men även i rött eller naturfärg. Springcyken har lufthjul och sägs vara så tyst och smidig att den kan köras inomhus. Sadelhöjden går att justera från 28 till 40 centimeter. Om du vill kan du köpa till en gungstativ för 400 kronor och använda balanscykeln som gungcykel/gunghäst.

Pris: 1 490 kronor hos Frapp.se


Åk för prinsessor

Rosa springcykel lackad med blommor och prinsessan Lillefe. Modellen heter Lillie och har handbroms, fotstöd och luftgummihjul. Ramen är formad så att springcykeln är extra lätt att komma av och på, vilket gör att den passar de yngsta. Både sadeln och styret kan justeras i höjd. Den här springcykeln passar barn från cirka 2,5 år eller det att barnet är cirka 90 centimeter.

Pris:1 370 kronor hos Balanshoj.se


Hoj för småknuttar

Kiddimoto Chopper är en slående kopia av denna motorcykelklassiker. Den sänkta sadeln och något upphöjda styret ger en avslappnad körställning så att ditt barn kan rulla runt med stil. Fördrar du en annan motorcykelmodell, eller varför inte en vespa, så finns det med. Alla Kiddimotos balanscyklar är gjorda i trä. Kiddimoto passar barn från 2 år upp till de väger 36 kilo.

Pris:839 kronor hos Lek&Lär


En tigerhoj, en tigerhoj

En äkta tigerhoj i trä och utrustad med lufthjul från Springcykel.se. Den här balanscykeln passar barn i åldern 2-3 år och sadeln är ställbar mellan 37 och 43 centimeter i höjd.

Pris: 499 kronor hos Springcykel.se


Kul tillbehör

Like a Bike Mountain är en springcykel gjord i bjökrplywood och har trähjul med luftdäck. Sadeln går att justera i höjd mellan 32 och 41 centimeter och modellen passar barn i åldern 2-5 år. Till Like a Bike finns en rad roliga tillbehör som ramväskor, styresväskor, sadelskydd, cykelkorgar och släpvagnar. Det finns även en gungställning så att du kan göra en kul gungcykel för inomhusbruk av din balanscykel.

Pris: Cirka 1 700 kronor hos Like a Bike

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.