Nyheter

Gunghäst vinner formpris

Niklas Bonneviers gunghäst blev folkets val på Formex Formidabel

Gunghäst vinner formpris

Formex Formidable är ett designpris som delas ut varje år på Formex-mässan i Stockholm. På höstens Formex presenterades de nominerade bidragen, 17 stycken, varav fyra var barnprodukter (gosedjursplåster från Tröstisar, matlådan Frozzypack och en barnfilt från Klippan). Två pristagare har idag korats. Juryns pris Formex Formidable 2011 gick till Skeppshults Gjuteri och deras grytstapel i gjutjärn, med multifunktionella grytor och stekapannor.
Folket hyllar gunghästenFolkets val blev designern Niklas Bonnivies gunghäst i trä. Det är en hyllning till designern Rietveld och hans Red and Blue Chair från 1917. Precis som Rietvelds stol bygger gunghästen på kvadratiska snitt och matematik.- Det är något som tilltalar mig som förutom designer är ingenjör, säger Niklas Bonnivier.Han vill också slå ett slag för de rejäla träleksakerna som håller i generationer.Gunghästen finns ännu inte i produktion, men det lär vara på gång. Niklas Bonnivier ber oss hålla utkik efter gunghästen på Möbelmässan som hålls 7-11 februari på Stockholmsmässan i Älvsjö, då ska det vara klart vem som ska tillverka den …Mer information om gunghästen finns på:
www.niklasbonnevier.seLäs mer om designproset Formex Formidalble på:
www.formex.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.