Köpguider

Här är alla bisfenol A-fria nappflaskor

Är du orolig för ämnet bisfenol A? Idag är de flesta nappflaskor som säljs i svenska butiker fria från BPA. Så var det inte tidigare – varför BarnNets guide till alla BPA-fria flaskor var extra viktig. Här hittar du exempel på bra nappflaskor som är gjorda av bisfenol A-fri plast, glas eller rostfritt stål.

Till en älskling

Lundmyrs fina nappflaska med en hjärtlig älsklingshälsning. Flaskan uppfyller europastandarden CE EN 14350 och är tillverkad i BPA-fri plast av typen PP.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Snyggt i stål

Amerikanska Kid Basics gör drickflaskorna för barn i rostfritt stål. Nappflaskan Safe Starter finns i två storlekar (150 och 265 ml) och levereras med en napp som är utvecklad av amningspecialister och ska kunna motverka kolik.

Fördelarna med flaskor i rostfritt stål är att de är okrossbara och har lång livslängd. När du vill värma välling eller ersättning skakar du flaskan under varmvattenkranen i 20 sekunder, så är drycken lagom varm sedan.

Silikonhöljet gör flaskan skönare att hålla.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Värmer själv

Yoomi heter den här BPA-fria flaskan som har en egen värmare. Tryck på knappen och mjölken/vällingen är lagom varm på 60 sekunder. Flaskan har även en napp som liknar mammas bröst.

Flaskan finns i två storlekar; 150 och 240 ml.

Klicka här för mer information och återförsäljare.


Söt giraff

Nappflaskorna med söta Sophie the giraffe finns i två storlekar; 150 ml och 250 ml. Handtag gör dem extra praktiska när babyn ska äta själv (går även att ta av). Kommer från franska tillverkaren Vulli.

Här finns mer information om Vulli och återförsäljare.


Svensk flaska

Esskas BPA-fria nappflaskor heter Reko och finns i två olika storlekar, 125 ml och 250 ml. Den lite mjukare designen är skapad av formgivaren Cilla Lindberg.

Esskas nappflaskor finns både i dagligvaruhandeln och i babyfackhandeln.

Här finns mer information om Esska och återförsäljare.


Coola flaskor

Svenska Elodie Details hakar på trenden med BPA-fria flaskor. Dessa är i plasten polypropylen och finns i Elodies vanliga coola motiv som döskalle, camouflage och blommor.

Här hittar du kontaktinformation och återförsäljare.


Även anti-kolik

Alla nappflaskor från MAM har alltid varit fria från BPA. First Bottle har en botten som har en ventil med anti-kolik funktion.

First Bottle, som tidigare hette Ultivent, finns i olika färger och i två storlekar 160 ml och 260 ml.

Här finns kontaktinfo till MAM och återförsäljare.


Fina vällingflaskor

Alla MAMs nappflaskor är BPA-fria. Baby Bottle (tidigare Drink Easy) finns i flera färger och motiv, har tydlig gradering och stor öppning för enkel rengöring. Finns i två storlekar; 270 ml och 330 ml.

MAM har även en spillfri mugg Learn To Drink och en träningsflaska Trainer som är fria från bisfenol A.

Här finns kontaktinfo till MAM och återförsäljare.


Genomskinliga och bpa-fria

Svenska Baby B Safes flaskor är gjorda av hård, genomskinlig plast, men som är fri från bisfenol A. Flaskorna finns i tre storlekar; 150 ml, 280 ml och 360 ml.

Flaskorna säljs i egna webbshoppen Baby B Safe.


Honungsfärgad plast

Det här är den första bpa-fria nappfalskan från Philips Avent. Den är tillverkad i naturligt honungsfärgad polyetersulfon (PES). Förutom att flaskan är fri från bisfenol A, ska den motverka kolik tack vare sin ventil som gör att luft släpps in i flaskan. Finns i två storlekar; 260 ml och 310 ml.

Klicka här för mer info och återförsäljare.


PP-plast

Philips Avent har dessutom flaskor i BPA-fria plasten polypropylen, PP. De har samma form och antikolikfunktion som alla andra nappflaskor från Philips Avent och finns i tvåstorlekar; 125 ml och 260 ml.

Klicka här för mer info och återförsäljare.


Antikolik från Dr. Brown’s

Dr. Brown’s nappflaskor finns nu i plasten polypropylen (PP) som är fri från bisfenol A. Flaskorna finns i två storlekar: 120 ml, 240 ml och de stora flaskorna säljs även i 3-pack. Du kan använda samma dinappar och tillbehör som till andra falskor från Dr. Brown’s.

Här hittar du kontaktinfo till Dr. Brown’s och återförsäljare.


Dr. Brown’s wideneck

Dr. Brown’s nappflaskor i plasten polypropylen (PP) finns nu även i en wideneck-modell för enklare rengöring. I övrigt har de samma antikolikfunktion som andra flaskor från Dr Brown’s. Finns i flera storlekar.

Här hittar du kontaktinfo till Dr. Brown’s och återförsäljare.


Bpa-fri plastflaska

Green to Grow är ett amerikanskt märke som enbart har nappflaskor i bisfenol A-fri plast. Finns i flera storlekar, bl a 300 ml.

Klicka här för mer info och återförsäljare.


Tupperwares nappflaska

Tupperware har en ergonomisk nappflaska i polypropen och silikon. Flaskan rymmer 250 ml, den har standardnapp och möjlighet att reglera hur snabbt mjölken ska strömma (3 nivåer). Drickpip och lock följer med.

Här hittar du kontaktinfo till Tupperware.


NUK i glas

NUKs fina flaskor med olika barnmotiv finns även i glas. Alla flaskor är försedda med dinapp med ventil och flaskorna finns i två storlekar; 120 ml och 250 ml.

Här hittar du mer information om NUK och återförsäljare.


NUK sportflaskor

NUK har en serie flaskor för lite äldre barn som är gjorda av plast som inte innehåller bisfenol A. Flaskorna rymmer 300 ml och är utrustad med spillfri pip i latex. Finns med flera olika motiv.

Här hittar du mer information om NUK och återförsäljare.


Nytt från NovaCare

Danska Nova Care lanserade nyligen en serie nappflaskor i materialet polypropen (PP), ett plastmaterial som inte innehåller Bisfenol-A. BabyNova-flaksorna finns i två storlekar: 125 och 250 ml och i tre olika färger.

Här kan du läsa mer om NovaCare/BabyNova och hitta återförsäljare


Glas från NovaCare

Danska Nova Care har även en serie nappflaskor i glas. De rymmer 250 ml och finns med sex olika olika motiv.

Här kan du läsa mer om NovaCare/BabyNova och hitta återförsäljare


Nuby nappflaska

Nuby har nappflaskor i flera storlekar som är fria från bisfenol A. Det här är den mellanstora modellen som rymmer 330 ml och heter N1093. De andra modellerna som är bisfenol A-fria heter N1092 och N1096.

Här finns kontaktinfo till Nuby och återförsäljare.


Nuby Natural Touch

Nuby har ytterligare en produktserie som är fri från bisfenol A. Här ingår både nappflaskor och drickmuggar. Det speciella med denna serie är att flaskor och muggar är gjorda helt i silikon och är därmed mjuka.

Här finns kontaktinfo till Nuby och återförsäljare.


Medela nappflaskor

Medela, som är mest kända för sina bröstpumpar och tillbehör, har även nappflaskor. Dessa har alltid gjorts i plast som är fri från bisfenol A. Finns i två storlekar: 150 och 250 ml.

Här finns kontaktinfo till Medela och återförsäljare.


Born Free glasflaska

För dig som helt vill undvika plast är Born Frees glasflaska på 260 ml ett alternativ.

Här finns kontaktinfo till Born Free.


Born Free plastflaskor

Born Free har även nappflaskor i plast som är fri från bisfenol A. Flaskorna säljs i tvåpack och finns i två olika storlekar, 260 ml och 160 ml.

Här finns kontaktinfo till Born Free.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.