Köpguider

Köpa studsmatta – här är 11 bra studsmattor för barn

Trenden med studsmatta i trädgården håller i sig och nu vill även de mindre barnen hoppa. BarnNet har valt ut 11 studsmattor som passar bra för de yngre barnen. Dessutom har vi hittat två kul hoppalternativ får de minsta knattarna – studsmatta med handtag och en uppblåsbar hoppborg. Till sist ett tips – glöm inte att köpa skyddsnät till studsmattan, det minskar i alla fall risken för skador när barnen hoppar studsmatta.
Studsmatta

Allt i ett med Exit

Exit har runda studsmattor i fem storlekar från 244 till 457 centimeter. Exit har även ovala studsmattor och studsmattor för nedgrävning. På bilden syns den största modellen som är 457 centimeter, kompeltt med skyddsnät, skoförvaring och stege.


Se pris och info

Oval studsmatta

Det här är en studsmatta som passar bra för de mindre barnen men som ändå har styrkan att hantera ungdomar och vuxna. Modellen heter Oval Pod 11 och har en robust konstruktion och den levereras komplett med stege och skyddsnät.


Se pris och info

Varumärken att lita på

En studsmatta för någon tusenlapp som man kan hitta på olika varuhus håller inte samma kvalitet som de riktiga studsmattavarumärkerna. Blir ett annat säkerhetstänk och en kvalitet som håller längre. För inte vill man byta ut en studsmatta efter bara något år? De två varumärken som vi rekommenderar är Salta & Berg, suverän kvalitet samt lätt att få tag i reservdelar om det skulle behövas.

Det är bara att jämföra priser mellan dessa som säljer dem: Byggmax, Lekmer och Jollyroom.

Gräv ner mattan

Royal Baseground ifrån Salta är en studsmattan som är gjord för att grävas ner och spara utrymme. Royal Baseground lär vara den första studsmattan som är speciellt konstruerad gör just nedbäddning i marken. Den ligger i samma höjd som gräsmattan så den blir helt integrerad i din trädgård.

Studsmattan har ett stomnät som går runt hela mattan vilket förhindrar barn och djur från att komma in under konstruktionen. Paketet innehåller förankringset och ett nedre skyddsnät. Studsmattan finns i 2 versioner, en med skyddsnät (står fel på Byggmax hemsida) och en utan som är basmodellen.


Se pris och info

Stor matta från Jysk

Exiting heter studsmattorna som säljs hos butikskedjan Jysk. Exiting finns i flera storlekar, här 426 centimeter i diameter och i paket med ett skydsnät. Studsmattan har en maxbelastning på 190 kilo.


Se pris och info

Liten studsmatta

Scanditoy har en relativt liten studsmattan som säljs i flera leksaksbutiker. Den är 244 centimeter i diametern och skyddsnät ingår i priset. Studsmattan är tänkt för ett barn i taget och klarar en maxbelastning på 100 kilo.


Se pris och info

Bäst i test

Studsmatta Champion från Berg Toys var den studsmatta som barnprogrammet REAs testpatrull tyckte bäst om och Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har utsett den till Sverige bästa studsmatta 2008. Champion finns i tre storlekar från 330 till 430 centimeter. Optimal hoppvikt är 20-100 kilo på den minsta studsmattan, men den är testad för upp till 500 kilo.

Skyddsnät och extra högt skyddsnät samt stege finns som tillbehör.


Se pris och info

Min första studsmatta

Rolig studsmatta för alla små som älskar att studsa! Mått 90 cm i diameter, benens höjd; 22,5cm. Kan användas både inomhus och utomhus. Maxvikt 100 kg. Från 3 år.


Se pris och info

Hoppborg

Egen hoppborg!

Tänk vad coolt att ha en egen uppblåsbar hoppborg i trädgården! Med bollhav! Den är är nästan 3×3 meter och har dessutom rutchkana, plats för ett litet bollhav och basketkorg. Modeller heter Happy Hop 4-i-1 lekborg och passar barn i åldern +3 år.


Se pris och info

Mellanstor studsmatta

Butikskedjan Toys”r”us har studsmattor i flera storlekar av egna märket Outra Sport. Denna är 366 centimeter i diameter och klarar en maximal vikt på 150 kilo. Skyddsnät till studsmattan finns att köpa till.


Se pris och info

Här finns alla studsmattor!

I BarnNets kategori Studsmattor & Trampoliner hittar du alla tillverkare av studsmattor och butiker specialicerade på studmattor och tillbehör som skyddsnät, kantskydd och stege till studsmatta. Bl a hittar du SportSuply som syns på bilden till höger.

Till Studsmattor & Trampoliner

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.