Nyheter

Babykudde mot platt huvud – nu i material som andas

Panda Babykudde och en rad andra produkter finns i den nya kollektionen Candide Air, en serie babyprodukter i ett nytt material som andas och hjälper små barn att reglera temperaturen.

Kudde mot platt huvud – nu i material som andas

Kudde som förebygger skallasymmetri. Panda Babykudde från Candide har fått nytt material som andas. Övriga produkter i den nya Air-kollektionen är Panda Pad Air, Madrasskydd Air, Babynest 2i1 Air och 3 olika sovpåsar.

I den nya serien Candide Air ingår förstås en uppdaterad version av den populära
Pandakudden, en babykudde som förebygger
skallasymmetri. Panda Babykudde är tillverkad av tryckavlastande memory foam, som memorerar babyns runda skalle och på så sätt förebygger lägesbetingad skallasymmetri, eller i dagligt tal platt eller sned skalle.Panda Babykudde är en låg kudde (knappt 3 cm), speciellt framtagen för nyfödda och baby upp till 6 månader. Att den är låg gör att barnet obehindrat kan vrida huvudet åt sidan, och kudden fixerar därmed inte huvudet. Att den är låg gör också att barnets raka nacklinje bibehålls (med en hög kudde riskerar hakan tryckas mot bröstet, vilket kan göra det svårare att andas).Materialet i nya Candide Panda Babykudde Air är 3D-mesh, ett nätmaterial som ofta återfinns i sportkläder. Materialet har mycket god luftgenomströmning, och hjälper barnet att reglera temperaturen.
Fler produkter i Candide Air-serien

Så förebygger du skallasymmetri

1. Magläge, låt barnet leka på mage när det är vaket (men givetvis sova på rygg!)
2. Variera sida, ser du att barnet får en favoritsida som det ligger mer på, hjälp barnet att bryta mönstret.
3. Välj en låg babykudde som inte fixerar huvudet, och gärna en kudde med memory foam tryckavlastar och memorerar skallens naturligt runda form.

Fakta skallasymmetri
– Ca 20-45% av alla svenska barn har någon grad av lägesbetingad skallasymmetri, i dagligt tal platt huvud eller sned skalle.
– Orsaken är att många nyfödda och baby ligger för mycket på rygg, i samma position eller får en favoritsida.
– Misstänker du att ditt barn har skallasymmetri, ska du omedelbart kontakta BVC.
– Skallasymmetri som upptäcks i tid, kan snabbt gå tillbaka med rätt ”behandling”

Förutom Pandakudden finns även följande produkter i den nya Air-serien från Candide:-
Panda Pad, en tunn ergonomisk dyna, som ger det nyfödda barnet en bekvämare liggposition. En löstagbar Panda Babykudde medföljer (kudden som förebygger skallasymmetri)-
Babynest 2i1, Candides smarta babynest har fått material som andas. Kan användas som babynest och senare som sittstöd.-
Madrasskydd Air, ett madrasskydd i 3D-mesh på ovansidan som andas, samtidigt som det är mjukt och behagligt att ligga på och så klart ser till att fukt inte når madrassen. –
Sovpåsar, hela 3 varianter av sovpåsar ingår i nya Candide Air, alla har försetts med 3D-mesh som andas i ryggpartiet och vissa har fler partier i mesh. Warm Air som har en vadderad, avtagbar överdel. Air är mittemellanvarm, samtidigt som den andas. Super Air har en öppningsbar botten för extra god luftgenomströmning.Alla produkterna i den nya Air-serien från Candide finns i härliga färger som rosa, turkos, vit och grå. Du kan se och köpa hela soritemetet av Candide Air hos bl a
webbutiken Babyland.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.