Nyheter

Lek med textil i Ikeas barnrum 2013

Tyg i taket? Ja, det är helrätt enligt årets Ikeakatalog som premiärvisades idag.

Lek med textil i Ikeas barnrum 2013

Textil är Ikeas tema för 2013, och det blir mer gardiner, kuddar, mattor och draperier i alla husets rum.Och en gardin är ju inte bara en gardin, som Bea 8 år säger i Ikeas presentationsfilm.- En gardin kan man ju leka med också, säger hon och drar för ett sammetsdraperi som skärmar av sängen från resten av barnrummet.Ett annat nytt sätt att använda textil i barnens rum är att sätta det i taket ovanför sängen, som en stor böljande tygtavla. Det är inte bara en inredningsdetalj, det är dessutom ljudabsorberande.
Sängar och skötbord i ny färgSundvik heter en möbelserie för barnens rum, som fått nya färger. Bland nyheterna finns en sängram för juniorsäng betsade i en gråbrun nyans. Samma färg finns även på Sundviks spjälsäng och skötbord. Dessa finns även i en ny brunsvart lasyr. En fördel med spjälsängen Sundvik är att du kan ta bort ena långsidan på sängen, när barnet blivit större. Då kan sängen användas till cirka 2-årsåldern och barnet kan gå i och ur sängen själv.
Mjuk förvaringÄven förvaringslösningar kan vara i textil. Förvaringsserien Pysslingar har fått två nyheter. Den första i form av en rund förvaringsväska i rosa som är försedd med spegel i locket. Perfekt för förvaring av smådockor, smycken och hårspännen, småbilar och annat. Den andra är en blå koffert, som verkligen ser ut som en gammal väska eller skattkista, utrustad med både handtag och lås. I den finns plats för större leksaker och utklädningskläder, till exempel.
Ikea börjar med dockorRedan tidigare har Ikea haft mycket leksaker i textil, som leksaksmat, nallar, gosedjur med mera. Nu utökar man med bland annat Landet, en bondgård med 13 mjuka djur, ett lekset som uppmuntrar till rollekar. Den roligaste nyheten bland leksakerna är kanske Lekkamrat, en serie stora dockor som kan sitta och har böjbara ben. Finns i flera varianter.
Årets Ikeakatalog som appUnder slutet av augusti kommer Ikeas katalog 2013 att delas ut till hushåll. Årets katalog kommer också att finnas som en app till mobiltelefoner och surfplattor. Även den vanliga papperskatalogen har blivit interaktiv. Katalogen är full av symboler som betyder att det finns mer information, fler bilder och färger att se – om du tar fram din mobil. Men hjälp av mobilkameran ska du få tillgång till det. Besök
Ikea.se för mer information.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.