Nyheter

Libero bäst i test av blöjor – Pampers andas bäst

Testfakta.se har låtit laboratorietesta tio sorters blöjor för att ta reda på vilken som är den bästa. Här är resultatet.

Libero bäst i test av blöjor - Pampers andas bäst

En bra blöja ska hålla barnets stjärt så torr som möjligt, inte läcka och helst släppa igenom luft så att huden inte blir för varm. Testfakta.se har låtit laboratorietesta tio olika sorters blöjor för att ta reda på vilken blöja som är bäst på detta. Testet visar på stora skillnader i både kvalitet och pris.
Libero Comfort bäst i testLiberos blöja Comfort får det högsta sammanlagda betyget, med ett totalbetyg på 4,2 (av 5). Libero Comfort är den blöja som är allra bäst på att hålla tätt och inte läcka. Den är också bäst på att hålla huden torr.Däremot är det tvåan i testet, Pampers Active Fit som har den bästa andningsförmågan. Totalbetyget för Pampers Active Fit blir 4,1. Men då är Pampers också testets dyraste blöja med ett pris på 2.30 kr/st, att jämföra med Liberos 1,90 kr/st.
Willys blöjor mest prisvärdaLivsmedelskedjan Willys har blöjor av egna märket Willys som får ett genomgående bra betyg och totalbetyget blir 3,9. Testfaktas omdöme blir ”Bra prestanda. Prisvärd.” Willys blöjor kostar 1,40 kr/st.Sämst gick det för blöjorna Ica Basic som fick totalbetyget 2,3.Läs testet i sin helhet på
www.testfakta.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.