Nyheter

Loranga! Loranga! – En utställning om Barbro Lindgrens universum

Utställningen Loranga! Loranga! förvandlar Studion på Kulturhuset Stadsteatern till en Barbro Lindgrensk värld där miljöerna från böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang byggs upp.

Loranga! Loranga! - En utställning om Barbro Lindgrens universum

Studion på Kulturhuset Stadsteatern kommer att ha en utställning med miljöerna från böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang – komplett med korvkiosk, giraff, fängelse, en lada full av tigrar och Lorangas tehuva. Den 17 juni är det vernissage och utställningen håller öppet hela sommaren – med fri entré. Utställningen Loranga! Loranga! bjuder på en spännande upptäcktsresa genom de fantasifulla landskap som är förknippade med Barbro Lindgren.Scenograf för utställningen är Tor Svae, som också står bakom spökhuset på Gröna Lund, många av miljöerna på Junibacken, Bryggartäppan på Södermalm och giraffkranarna på Beckholmen. Inför ritandet av Loranga! Loranga! har Barbro Lindgren godkänt skisser och modeller men i övrigt givit honom relativt fria händer.”Mitt mål har varit att skapa en spännande upplevelse för besökarna, där man kan röra sig fritt och gå in i nästan alla hus. Det moderna och fula i Studion ska trollas bort så det smälter in resten av Loranga-miljön. Till exempel kommer hissen att förkläs till ett utedass. Och så bygger vi en soptipp till giraffen! Det här ska vara roligt för hela familjen, men i första hand för barnen. För de är vår framtid och det viktigast vi har”, säger Tor Svae.I utställningen ingår också ”Filosofiska rummet” där man kan titta på film och läsa Barbro Lindgren på olika språk, men också se Lorangas tehuva och originalteckningar från böckerna.Fakta om utställningen: Datum: 17 juni – 23 augusti 2015Plats: Studion, Kulturhuset StadsteaternScenograf: Tor SvaePris: Fri entréMer information finns på
denna sida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.