Nyheter

Nomi – en innovativ barnstol

Matstol från nyfödd till tonåring, går det? Javisst, spana in nya stolen Nomi.

Nomi - en innovativ barnstol

Barnstolen Nomi är designad av Peter Opsvik, mannen som 1972 designade Tripp Trapp-stolen. Nu har han utvecklat en ny barnstol, den här gången i samarbete med danska Evomove, som tillverkar och säljer Nomi. Med fokus på funktionalitet, ergonomi och säkerhet blir Nomi något nytt, och Evomoves förhoppning är att Nomi ska sätta ny standard för barnstolar.Stolen är en kombination av trä och plast i en minimalistisk skandinavisk design. Den består av en fast stam med utbytbara sitt- och liggelement för barn i olika åldrar. Det gör att Nomi kan användas redan från födseln upp till tonåren.
Passar från födselnFör nyfödda används insatsen Nomi Baby, som kan användas i en liggande ställning till mer sittande. Med Nomi Baby kan även det lilla barnet vara med vid matbordet och kommer upp fårn golvet och kan se bättre. När barnet kan sitta själv, används en sits med tillhörande bygel och ett fotstöd. Stolen har en steglöskonstruktion och kan justeras till exakt läge för det växande barnet. Nomi är utrustad med så kallade ”anti-tipp-hjul” på stolens bakre ben som ökar säkerheten.Stolen väger endast 4,9 kg, vilket är betydligt lättare än de flesta barnstolar, och kan flyttas av både barn och vuxna. Det gör också att ett barn själv kan dra sig in till matbordet.Konstruktionen med de öppna sidor gör det även möjligt för små barn att komma upp och ner på egen hand, när bygeln är borttagen.
Stor rörelsefrihetJust barnets rörelsefrihet är en av de grundläggande idéerna bakom Nomi. Stolens namn härstammar från ordet ”ergonomi”, vilket står i fokus för Peter Opsvik många sittmöbler. De har designats utifrån filosofin att en god och hälsosam sittställning kräver möjlighet till variation och rörelse. Med detta i åtanke, har Peter Opsvik utformat Nomi, som syftar till att uppmuntra goda sittvanor redan från början av livet. Barnstolen är utformad för att ge trygghet och stabilitet utan att för den delen begränsa rörelse. Här spelar fotplattan en stor roll eftersom fotfäste, enligt Opsvik, är en viktig utgångspunkt för rörelse. Användningen av plast har gjort det möjligt att konstruera en stol med organiska former som passar perfekt till små kroppar.Eftersom stolen är så mångsidig kan du skapa din”egna” design på Nomi. Sits, fotstöd och stam kan kombineras i olika färger och träslag. För mer information om Nomi besök
www.evomove.com

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.