Nyheter

Nya Lego Junior-set och 5 andra Lego-favoriter till jul

Personalen i Lego Gruppen tipsar om sex favoriter bland årets Legopaket.

Nya Lego Junior-set och 5 andra Lego-favoriter till jul

Det har blivit lite av en tradition att Lego Gruppen knåpar ihop en lista över sina egna julklappsfavoriter.Årets lista består av byggsatser både för de yngsta och för de mer avancerade Lego-fansen. Så här presenterar Lego Gruppen sina sex favoriter:
Släck eld eller gå till matbutiken med Lego JuniorsUtlös larmet! En soptunna har fattat eld och det är dags att kalla in de modiga brandmännen! Åk nerför rutschbanan på brandstationen, hoppa in i brandbilen och släck elden! Det här roliga setet med brandkårstema är perfekt för nya Lego-byggare och innehåller en stor brandstation med ett kontor och en säng där brandmännen kan vila, en lättbyggd brandbil med brandslang och massor av färgglada klossar. I Lego Juniors setet Brandsläckningsväska (10685) ingår dessutom bygginstruktioner som inspirerar ditt barn att bygga och skapa oändliga lekmöjligheter. Rekommenderat cirkapris är 299 kronor.
Hajattack! Kasta dig in i helikoptern och hjälp till att rädda djuphavsforskarnaOk, vad krävs för att skapa ett spännande djuphavsäventyr? Fantasi? Självklart. Men det skadar inte att ha en räddningshelikopter, en ubåt, en haj och några coola figurer att slänga in i händelserna. Förutom maskinvaran innehåller Lego City Djuphavshelikopter (60093) tre minifigurer, en dykare, en besättningsman på ubåt och en pilot – allt du behöver för att skapa ett eget djuphavsäventyr. Rekommenderat cirkapris för Lego City Djuphavshelikopter är 549 kronor.
Ta med dig Lego Juniors Snabbköpsväska (10684) överallt!Ställ upp det lättbyggda snabbköpet med grönsaker och den söta röda sparkcykeln och hjälp dina minifigurer att ta sig till affären.Lägg de olika matvarorna i korgen och klappa den snälla katten medan du väljer smak i glasståndet. Rekommenderat cirkapris är 299 kronor.
Kalla på beväpnad förstärkning med First Order Snowspeeder!Den här snabba utryckningsfarkosten med plats för tre besättningsmedlemmar har ett förvaringsutrymme fram, en fast knoppkanon i cockpiten, två snabbskjutande knoppkanoner som är inbyggda i motorerna och transparenta dolda hjul som får den att se ut att sväva. Nu kan du återskapa egna fantastiska scener från Star Wars: The Force Awakens. Rekommenderat cirkapris för Lego Star Wars First Order Snowspeeder (75100) är 549 kronor.
Åk på turné med popstjärnan LiviTänk dig att få lämna de dagliga sysslorna bakom dig och bara sticka iväg på en storslagen turné till ställen du aldrig har besökt tidigare. Ta chansen att vara i popstjärnan Livis kläder och kör på. Lego Friends Popstjärnornas turnébuss (41106) är Livis hem när hon är ute på vägarna, och har allt en popstjärna behöver när hon ska slappna av och förbereda sig för sina konserter. Byggsatsen innehåller en turnébuss med en tvåsitsig förarhytt, en vardagsrumsdel med tv och sängar, ett badrum med ett murat badkar och – naturligtvis – en utdragbar övningsscen. Tre minidockor¸ Livi, Stephanie och Mimi medföljer och är redo att ge sig ut på vägarna. Rekommenderat cirkapris är 649 kronor.
Gör dig beredd på tung action med Lego Technic TerrängbilHur kan något som ser så coolt ut klara de tuffaste uppdragen? Jo, du vet ju att det inte är utseendet som räknas. Med Lego Technic Terrängbil (42037) kan du bemästra den mest utmanande terrängen med stil. Det här fordonet har en fräsch limegrön och blå färgskala, enorma däck som är monterade på coola limegröna fälgar, fungerande styrning, robust chassi, hytt med gångjärn, stora takmonterade lyktor och en detaljerad fyrcylindrig motor med rörliga kolvar. När du vill tillbaka till staden och gatorna har du mycket roligt framför dig. Modellen kan byggas om till en snabb racerbil. Rekommenderat cirkapris är 549 kronor. Mer information hittar du på
Legos hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.