Nyheter

Röd i rumpan – så vårdar du babyns blöjeksem med Inotyol

Det är mycket vanligt att bebisar och små barn blir röda i stjärten när de har blöja. I de absolut flesta fall är det inte något farligt men det kan klia och svida på barnet. Som tur är kan du lindra röda barnstjärtar och blöjeksem, bland annat med hjälp Inotyol. Här är 6 tips som till hjälp när din baby är röd i stjärten.

Röd i rumpan - så vårdar du babyns blöjeksem med Inotyol

Det blir lätt varmt och fuktigt under blöjan, särskilt på natten när det blir längre mellan blöjbytena. Urin och den fuktiga värmen kan göra huden irriterad och barnet blir röd i stjärten, det kallas även blöjeksem eller blöjutslag.Rodnaden på huden brukar börja där urinen hamnar innan det sugs upp av blöjan, men rodnaden kan sprida sig till hela det hudområdet som är täckt av blöjan.Ofta stannar det vid rodnad, men ibland spricker huden och blir röd och irriterad, och det kan vara besvärligt för barnet.
Inotyol har lindrat sedan 1935

Köp hem Inotyol nu!

 

Hos Apotea.se kan du köpa Inotyol – fraktfritt.

Beställ hos Apotea.se
Inotyol är en fet salva som verkar mjukgörande och skyddande och som lindrar både sveda och klåda vid hudirritation. Den introducerades i Sverige redan 1935 och har sedan dess lindrat hudirritationer och röda babystjärtar i generationer.När du smörjer in barnets röda stjärt med Inotyol lägger sig salvan som en skyddande barriär på huden vilket skyddar den mot ytterligare kontakt med urinen som kan ge upphov till ny irritation.Inotyol kan även användas vid eksem, brännskador, självsprickor samt skrubb och skavsår. En bra salva att ha till hands hemma.
3 fördelar med Inotyol:– Innehåller inga konserveringsämnen eller färgämnen.- Salvan sitter kvar på huden som en skyddande barriär.- Väl beprövad och många generationer av nöjda användare.
Köp hem Inotyol idag – Fraktfritt hos Apotea.se


Så vårdar du din babys röda stjärt
1. Tvätta huden – om det behövs. Tvätta bara barnets stjärt vid behov, och använd i så fall olja eller mild tvål.
2. Torka mjukt. När du tvättat bebisens stjärt torka den med en mjuk handduk.
3. Smörj rikligt. Se till att du täcker hela den röda och irriterade huden med Inotyol.
4. Lufta stjärten. Låt stjärten ”lufta” mellan blöjbytena och stryk på ett extra lager med Inotyol när du sätter på blöjan igen.
5. Vid varje blöjbyte. Stryk på ett lager Inotyol vid varje blöjbyte, det vill säga flera gånger varje dag om babyn är röd i stjärten.
6. Ta bort salvan. Det gör ingenting om ”gammal” Inotyol sitter kvar på huden, du kan lägga på ett nytt lager utanpå vid nästa blöjbyte. Om du vill ta bort salvan är det enklast att ta bort Inotyol med babyolja. För att ta bort Inotyol från händer och kläder, använd diskmedel.
Köp hem Inotyol idag – Fraktfritt hos Apotea.se


Fakta om Inotyol

Inotyol® är ett godkänt registrerat läkemedel som finns receptfritt på apoteket. Inotyol® salva 30g. (ichtammol titandioxid, zinkoxid) Indikation: Icke infekterade dermatoser, eksem, ulcera, erytem och brännskador. Läs noggrant på bipacksedel eller på ytterförpackning.BGP Products AB Box 1498, 171 29 Solna Tel: 08-546 567 91All information om Inotyol finns på Fass.se

Gilla gärna Inotyol på Facebook!

Denna text är publicerad i samarbete med BGP Products AB marknadsför Inotyol i Sverige.
SEINO160014

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.