Köpguider

Så firar du Kanelbullens dag

Sedan 1999 firas Kanelbullens dag den 4:e oktober varje år. Dagen instiftades av Hembakningsrådet med syftet att hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk – kanelbullen. Här får du tips om prylar samt bak och pyssel som passar för att uppmärksamma dagen.

Kanelbullematta

Kanelbullemattan kommer från Bombadill. Den är 135 cm i diameter och tillverkad i 100% bomull.

Mer information hittar du på www.bombadill.se där du också hittar kuddar, leksaker och mobilsmycken utformade som kanelbullar.


Bullbricka

Med Mr Fågels bricka så är kanelbullarna redan fixade och allt du behöver göra är att fixa resten av fikat…

Mer info på www.mrfagel.se.


Leja li i bok och på bullformar

Företaget Kalasform AB har tillsammans med Linda Ulvaeus som har skrivit barnböckerna om Leja Li tagit fram matchande bullformar. I boken ”Leja Li och busbullen” bakar Leja Li och mamman bullar som Leja Li ska ta med sig på skolutflykten. Då gör Leja Li ett ofrivilligt bus. Det hamnar en snorkråka på en av bullarna, det blir inte riktigt som hon tänkt sig…

Bullformarna hittar du på www.kalasform.se och boken på www.opal.se.


Historien och recept

Har du inte redan ett favoritrecept på kanelbullar så har du med Kanelbullar och annat nybakat en bok med flera stycken att testa.

Vill du förresten veta mer om hur kanelbullen kommit till? Då är det boken Kalle Bagare får en idé som gäller. Huruvida boken är helt sann vågar vi inte säga något om dock…


Barnförkläde

Skall det bakas är det alltid bra med ett förkläde. Barnförklädet från Polkadot Design finns i flera färger.

Förklädet är tillverkat i plastad bomull för att vara lätt att torka av, men går även att tvätta i 40°C om bullbaket varit väldigt kladdigt.


Virka en bulle

Gillar du att virka kan du med beskrivning från bloggen Virka liten kaka göra kanelbullar som varar lite längre än de gjorda i vetedeg.

Är du inte så händig kan du beställa färdigvirkade bullar (och en hel mängd andra sorters bakverk) på samma ställe.


Örhängen

Candied Poison är ett svenskt smyckesmärke med handtillverkade smycken. Bland annat har de gjort dessa söta örhängen med kanelbullar som du kan se på www.candiedpoison.se.


Kanelbullekudde

Stor kudde att ha på sängen eller varför inte på golvet i en myshörna? Gjord i mjukaste velour som gör att man bara vill krama den.

Titta in hos Bombadill som listar vilka butiker som säljer deras produkter.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.