Köpguider

Så förvarar du leksakerna smartare och snyggare

Bra förvaring är A och O i barnens rum, det har vi skrivit om tidigare. Det ska vara praktiskt och se snyggt ut samtidigt. Här fokuserar jag på tips på leksaksförvaring, allt från Lego och mjukisdjur till böcker och småprylar. Blanda ny budgetförvaring från Ikea med gamla Blocket-fynd. Eller varför inte förvara leksakerna i en handgjord korg av gamla kapsyler eller på en tallrikshylla?

Ikea och Blocket

Blanda nya budgetmöbler från Ikea med fynd från Blocket. Här har jag använt mig av Ikeas tavelhylla Ribba, för att skapa bokhyllor där barnen kan se böckernas framsidor. I de gamla skolbänkarna som jag hittat på Blocket förvaras papper, kritor och pennor.

Pris: 79 kr/styck för Ribba hos Ikea.com

För egna fynd besök Blocket.se


Nyhet från Ikea

Ikea lanserar en ny kollektion för barn nu i april 2015, vid namn Stickat. Stickat, för barn tre år och upp, är en färgstark kollektion med kul förvaringskorgar. Kollektionen innehåller även sängkläder.

Pris: 79 kr hos Ikea.com. Lanseras under april, så håll utkik.


Kul kapsylkorgar

Korgar tillverkade för hand av gamla kapsyler i Zambia. Bakom Yawama of Sweden står bland annat bloggaren Clara Lidström och här hittar du utöver förvaringskorgar även handgjord barnrumsinrending, ekologiska leksaker, stickade gosedjur, handmålade barnkuddar och stickade babyfiltar.

Pris: 195 kr hos webbutiken Yawamaofsweden.com


Söta lådor

Charmiga förvaringslådor från danska Rice, här bland annat i form av en cirkusvagn. Lådan är handgjord av färgglad bast och taket är öppningsbart och fästes fast med små hakar. Korgarna har flätade handtag på sidorna och lekfullt broderade detaljer.

Pris: 499 kr hos webbutiken Systerlycklig.se


Tidlösa String

String pocket hyllan passar överallt i ditt hem, även i barnrummet. Hyllan finns i många färger och kan, precis som String, kombineras med andra Stringhyllor och byggas ut både på höjden och på bredden.

Pris: 985 kr hos webbutiken Svenssons.se


Slitstark säck

De här miljövänliga förvaringssäckarna är slitstarka och testade för hela 65 kg belastning. Varje påse är unik och egenhändigt dekorerade. Titta in hos Annilunda för att se ett stort utbud med olika mönster, färger och storlekar.

Pris: 155 kr hos webbutiken Annilunda.se


Ordning i Lego-röran

Färgglad förvaring från Lego, utformade som en Lego-kloss. Lådorna finns i många olika storlekar och färger. Titta in hos Klossbutiken för ett stort urval.

Pris: från 249 kr hos Coolstuff.se


Smart förvaring

Den här förvaringslådan från Ikea ser ut som en gammal koffert och kan smart fällas ihop och stuvas undan när det inte används.

Pris: 149 kr hos webbutiken Ikea.com


Förvara leksakerna i en metallkorg

Trådkorg från danska Rice, vilken också finns i rosa utförande. Passar lika bra i övriga hemmet, som i barnrummet. Titta in hos Syster Lycklig för många bra och praktiska förvaringslösningar.

Pris: 389 kr hos webbutiken Systerlycklig.se


Tallrikshylla i barnrummet

Tallrikshyllan Seaside från danska Oliver Furniture är en klassisk tallrikshylla, vilken finns i färgerna grå, vit och svart. Annorlunda och kul förvaring för leksaker och självklart passar den även bra som bokhylla.

Pris: 1 290 kr hos webbutiken Systerlycklig.se


Mjuka pasteller

Ovala vägghyllor i mjuka pasteller från danska Sebra. Hyllorna säljs i 4-pack och finns i flera färger hos Miniroom.

Pris: 1 189 kr hos webbutiken Miniroom.se


Förvaring i form av en spis

Charmig förvaringslåda i form av en spis från danska Rice. Lådan är handgjord av färgglad bast och varje exemplar är unikt. Korgarna har flätade handtag på sidorna och lekfullt broderade detaljer.

Pris: 499 kr hos webbutiken Systerlycklig.se


Vägghus för både förvaring och lek

Vägghus från Ferm Living, vilket fungerar bra både som prylhylla att förvara de minsta leksakerna i och som dockskåp.

Pris: 639 kr hos webbutiken Miniroom.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.