Köpguider

Så inreder du ett monokromt barnrum med en lugn känsla

Just nu är monokromt inredda barnrum mycket populära. Dess enkla svart/vita bakgrund ger en känsla av lugn och känns bra i just barnrum, där mängden färgglada leksaker har en förmåga att ta över och få rummet att kännas rörigt. Här är inredaren Katarina Malmström Brown från Mini Mansions bästa tips för hur du lyckas med ett monokromt tema på barnrummet.

1. Väggarna först

Börja med att måla rummets väggar vita och använd svart som accentfärg, t ex på en av rummets väggar.

Foto: Pinterest


2. Lägg till grått

Lägg till några detaljer i grått, det mjukar upp känslan i rummet.

Foto: Pinterest


3. Skapa värme med trä

Element av trä gör känslan i rummet varmare, t ex ett trägolv. Här kan du även använda trämöbler, som ett skrivbord eller en säng. En vägg i rent trä funkar också, som här på bilden.

Foto: Pinterest


4. Stilren förvaring

För att få den monokroma stilen att fungera i barnrum kan du gömma undan de mest färgglada leksaker i olika typer av förvaring.

Läs även mina tips om praktisk förvaring:10 tips för bättre förvaring i barnens rum

Foto: Pinterest


5. Lägg till textilier

Struktur i ditt barns monokroma rum skapar du genom att lägga till textilier och mönster av olika slag. Det kan vara kuddar, filtar, mattor eller rullgardiner.

Foto: Pinterest


6. Lägg till färgklickar

Var inte rädd för att lägga till färgklickar även i det monokroma barnrummet. Detaljer som tavlor, lampor och pappers-pompoms kan lätt bytas ut.

Foto: Pinterest


Fler tips från Katarina

Katarina Malmström Brown är BarnNets inredningsskribent. Hon är inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London.

Mini Mansion hjälper familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Katarina brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök Mini Mansions webbsida för mer information.Följ gärna Katarinas Malmström Browns blogg.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.