Nyheter

Smarta badrumspallen Steppo hjälper barnen på toa

Steppo är en badrumspall som kan kombineras på hela sju olika sätt för att ge exakt rätt höjd.

Smarta badrumspallen Steppo hjälper barnen på toa

Många barn sitter och singlar med benen när de går på toaletten. Det är inte en optimal ställning för att kunna tömma tarm och blåsa på bästa sätt. Det bästa för barnen är att sitta som en vuxen, det vill säga med båda fötterna i golvet. Det är ursprunget till den smarta badrumspallet Steppo, som kan kombineras på hela sju olika sätt för att kunna ge alla barn precis lagom höjd och ett bra fotstöd.Steppo kan förstås också användas vid handfatet och på andra ställen i hemmet där barn (eller vuxna) behöver en bra pall. Steppo är uppbyggd av tre stapelbara pallblock, där varje lock har sin egen färg och barnen kan själva kombinera och bygga om pallen så att den blir lagom hög.

Minitest: Pallen fungerar

Vi har testat Steppo i vår familj sedan i höstas. Den fungerar utmärkt för min 4-åring, både som stöd vid toaletten och vid handfatet.

Min son tillhör de barn som har problem med magen och behöver gå lite extra ofta och sitta lite extra länge på toa. Då är Steppo en mycket bra hjälp och gör att han sitter bekvämt på toaletten.

Medicinsk bakgrundBarn som av en eller annan anledning har problem att tömma blåsa och tarm får ofta rekommenderat av barnläkare, uroterapeuter och tarmterapeuter att de ska sitta korrekt på toalettstolen. Det innebär att barnet ska ha ordentligt stöd under låren och ett bra fotstöd. Det är information som många småbarnsföräldrar inte känner till, och något som kan hjälpa alla barn. Idag sitter många barn och dinglar med benen, då spänns bäckenbottenmuskulaturen och det blir svårare för barnet att tömma tarm och blåsa, vilket i sin tur kan leda till förstoppning.Emma Stockman Jonsson som är en av upphovsmännen till Steppo är själv läkare och småbarnsmamma i behov av en produkt som Steppo. Steppo är svensktillverkad och tänkt för barn i ålder 1,5 till 8 år. Pallen finns i flera färger och kan beställas på
Steppo.se och
Jollyroom.se.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.