Köpguider

Sommarens finaste mammaklänningar 2014

Gör dig redo för en varm vår och sommar. Här är årets finaste mammaklänningar för dig som är gravid. Flera klänningar har smart dubbelfunktion, och passar även som amningsklänning! Här är 15 fina klänningar som passar för lata dagar på stranden, på stan, på jobbet och på festen.

Stretchig sommarklänning

Från Esprit kommer den här stretchiga mammaklänningen i viscose-jersey. Den är röd och vitmönstrad, med ett ett enfärgat dragskoband under bysten för att reglera passformen. Kjolen är lätt utställd nedtill. En sval och skön sommarklänning.

Pris: 569 kronor på Esprit.se


Två klänningar i en

Amningsklänningen Kajsa från Boob, passar lika bra som mammaklänning. Klänningen har smala, reglerbara axelband. Amningsöppningen är dold med en bred mudd i nederkant av amningsomlotten. De smala knytbanden kan knytas fram eller baktill. Finns i flera färger.

Pris: 699 kronor hos Boob


Fiffig dubbelfunktion

Love Milks amningsklänning Sadie har en klassisk feminin design med en utställd siluett och en fin, blommig brodyr i halsen. Det är en skönt avslappnad klänning, som passar även när du är gravid (modeller är gravid i 6:e månaden). Klänningen är gjord i en mjuk och skön bambutrikå. Finns även som långklänning och i enfärgat.

Pris: 599 kronor hos LoveMilk.se


På pricken

Härlig mammaklänning i viscose, med rund halsringning och liten holkärm. Resår under bysten för fin passform över magen. Att den är prickig behöver knappt nämnas.

Pris: 599 kronor hos LovelyMama.se


Användbar skjortblusklänning

Från Mom2Mom kommer den här mammaklänningen, modell Gear. Det är en skjortblusklänning med bröstfickor och knappar. Klänningen har en elastisk söm under bysten, samt bälte och dolda fickor.

Pris: 599 kronor hos Ellos.se


Söt spetsklänning

Cille är en vacker gravidklänning i blommig spets från Mamalicious. Mammaklänningen har bekväm skärning under bysten och fastsytt spetsband att knyta på magen eller i ryggen. Mammaklänningen är gjord i ett stretchigt material som sitter fint över gravidmagen, oavsett hur stor den är. Finns även i vitt.

Pris: 449 kronor hos Stellaris.se


Ärmlös sommarklänning

En ärmlös mammaklänning i viscose från Proud. Klänningen har ett löst knytskärp som löper genom hällor och klänningen är fodrad med stretchfoder. Passar både vardag och fest.

Pris: 985 kronor hos Proud.se


Smart dubbelfunktion

Det här är en smart mammaklänning som sedan fungerar som amningsklänning. Amningsöppningen är dold under knytbanden. Klänningen är gjord i skön viscosejersey och kommer från Proud.

Pris: 895 kronor hos Proud.se


Maxi-klänning

En hellång mammaklänning från Sono Vaso. Modellen heter Rosalie, är ärmlös och med dragsko i midjan för att justera passformen. En mjuk och skön mammaklänning för varma dagar på stranden, i stan eller på fest.

Pris: 61 euro, ca 565 kronor hos SonoVaso.com


Diskret småmönstrat

En vacker gravidklänning med plisserat yttermaterial med diskret mönster, från Mom2Mom. Mammaklänningen har en elastisk söm under byst fram och bak för bra passform. Den har en skir underklänning av polyester.Precis som övriga plagg från Mom2Mom är passar den här klänningen utmärkt även efter graviditeten. Finns i fler färger.

Pris: 799 kronor hos Mom2Mom.se


Svart skönhet

En svart långklänning för gravida, från Love2wait. Den är både praktiskt och bekväm att bära, eftersom den lämnar utrymme för den växande magen.

Pris: 649 kronor hos Mammashop.se


Jeansklänning

En fin, tunn jeansklänning med flätat skärp från Esprit. Denna mammaklänning har kort ärm med slejf med knapp på axeln. Midjan är hög med smal resår under bysten, och kjolen är lätt utställd nedtill.

Pris: 759 kronor på Esprit.se


Strandklänning

Boob Belle är ännu en klänning med dubbelfunktion. Som du ser passar den utmärkt som gravidklänning, men är även en amningsklänning. Klänningen har breda axelband och kanal med dragsko som löper i nederkant av övre framstycket och runtom ryggen som gör att du kan justera passformen. Finns i flera färger.

Pris: 650 kronor hos Boob

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.