Tips

Succé för snowracer och miniskidor hemma hos oss

Äntligen har vi fått lite snö i Stockholmsområdet! Eftersom vi hade en grön jul sparade vi barnens mest vintriga julklappar, men i helgen var det dags att öppna de stora paketen, montera och ge sig ut och testa. Det blev en lyckad dag i backen. Här är våra 5 favoritprylar just nu.

Snabb snowracer för stora och små

Stigas nya Snowracer Curve Suprem GT är verkligen snabb! För snabb för en 2,5-åring kanske … Bra broms och draganorning har den med. Dessutom känns den lättare än tidigare modeller vilket inte är fel när mamma ska dra två trötta killar hem.


Miniskidor håller än

För brorsan och mig var det trickskidor som gällde under många vintrar på 70-talet. Med dem kan du köra slalom, backhoppning, störlopp och Vasaloppet. Jag tror egentligen de heter Miniskidor, Stigas enklaste plastskidor med remmar att spänna runt vanliga vinterkängor. Det roliga var att min son Robin som är 6,5 år direkt förstod tjusningen med trickskidorna. Han kom på tekniken och susade ner för backen och ville aldrig sluta.


Bättre sittdyna behövs

Ganska snart insåg jag att det inte funkar att lägga en vanlig sittdyna på snowracern, den trillar av. Tar du en normalstor fårfäll blir den för stor och släpar i marken. Nej, det här blir nästa investering för att vi inte ska frysa om rumporna i vinter. Stigas specialgjorda värmedyna för Snowracers.


Årets Buffar testas

Buff, det är hela familjens favoritplagg och ett måste när du ska tumla runt i snön utan att få in den bak i nacken. En Buff funkar alltså som halskrage men även som pannband, istället för mössa under hjälmen och när du leker pirat eller ninja för att nämna några saker. Eftersom julens tema varit Bilar 2 i vår familj har även årets Buffar Bilar2-motiv.


Varm choklad – ett måste

Något varmt att dricka måste man alltid ha med sig på vinterutflykten. Förmodligen är det vi frusna föräldrar som är mest sugna på den varma chokladen, barnen är oftast svettiga och vill ha kall saft. Snyggaste drickflaskorna och barntermosarna kommer från norska Blafre, förmodligen för att de påminner om de vi hade på 70-talet…


Det här gillar vi just nu

Under rubriken Susans 5 favoriter tipsar jag som är chefredaktör för BarnNet.se om roliga och smarta prylar. Det kan vara saker jag som mamma gillar, mina barns favoriter för tillfället eller som här, sådant som är kul för hela familjen.

I familjen finns pappa Andreas, Filip 2,5 år och Robin 6,5 år.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.