Köpguider

Syskonvagnar på längden och tvären

Utbudet av syskonvagnar har fullkomligt exploderat. Och vagnarna är inte längre stora och otympliga. Det finns massvis av smarta modeller där barnen sitter under, efter och bredvid varandra på nya sätt. Häng med på en guidad tur bland några barnvagnar för syskon, tvillingar och trillingar.

Nyare reportage

Gå gärna vidare till vårt reportage om syskonvagnar gjort våren 2012.

Välj rätt syskonvagn – 25 smarta modeller av dubbelvagnar

/Redaktionen BarnNet.se


Smidig stadsvagn

Xadventure Quick-Silver är en lättkörd syskonvagn. Den har två svängbara framhjul, vilket gör den smidig i stan. Dessutom är den ”bara” 72 cm bred, vilket gör att den kommer in genom dörrar och funkar i hiss och rulltrappa. Vagnen finns i färgerna svart, silver, lime, blått och aqua. Mjuklift finns som tillbehör för en eller två bebisar. Xadventure är ett holländskt märke, svensk agent är RollAbout.

Pris: Cirka 4 600 kronor

Klicka här för mer info om Xadventure och hitta återförsäljare.


Störst sitter först

Akta Graco Stadium Duo är en syskonvagn där barnen sitter på rad. Det lilla barnet sitter där bak där sitsen kan justeras i fyra lägen, inklusive liggläge. Den bakre sitsen är dessutom något högre. Har du ett babyskydd från Akta Graco kan du använda det på den bakre platsen som är försedd med företagets Travel System. Båda platserna har lekbrickor med mugghållare. Vagnen är inte bredare än en vanlig enkelvagn, 56 centimeter bred och 115 centimeter lång.

Pris:Cirka 2 000 kronor

Klicka här för mer info om Akta Graco och hitta återförsäljare.


För färgstarka syskon

Holländska EasyWalkers syskonvagn DuoWalker fungerar lika bra för tvillingbebisar som för syskon i olika ålder. Två svängbara framhjul gör den lättkörd i stan, bredden är 75 centimeter.För baby finns hårdlift, du kan ha en eller två stycken. Vagnen fungerar även med babyskydd från bland andra Maxi-Cosi. Aluminiumchassi gör att vagnen bara väger 13 kilo. Finns i åtta olika färger med matchande tillbehör. Hårdlift för baby säljs som tillbehör.

Pris:Cirka 6 500 kronor

Klicka här för mer info om EasyWalker och hitta återförsäljare.


För solsemestern

Esprit Speed Sun Duo är en enklare buggyvagn som passar i stan eller på semestern. Fungerar för barn från cirka 6 månader. Ryggstödet går att fälla i tre lägen. Bredd 75 centimeter och vikt 11 kilo.

Pris:Crika 2 000 kronor

Klicka här för mer info om Esprit och hitta återförsäljare.


Klassiker från Emmaljunga

Twin City Cross är en rejäl vagn för tvillingar eller syskon. Används den som sittvagn passar den barn i åldern 6 månader till 3 år. För baby finns mjuklift att köpa till. Finns i ett flertal färger och har en rad matchande tillbehör. Bredd 77 centimeter, vikt cirka 18 kilo.

Pris:Cirka 6 000 kronor

Klicka här för mer info om Emmaljunga och hitta återförsäljare.


För full flexibilitet

Holländska Firstwheels City Twin ger dig stora möjligheter att välja hur tvillingarna eller syskonen ska ligga eller sitta i vagnen. Du kan ha två hårdliftar, en hårdlift och ett barn som sitter framåt eller bakåt, två sittande barn där den ena sitter framåt och den andra bakåt. Och så kan förstås båda barnen sitta åt samma håll. Finns i flera klara färger.

Pris:Cirka 5 000 kronor

Klicka här för mer info om Firstwheels och hitta återförsäljare.


Jogga med stil

För dig som vill ta en löprunda med två barnen i vagnen passar tyska TfKs Jogger Twin. Med joggingvagn menas bland annat att den är lätt och att den har stora hjul. Dessutom har den här modellen finesser som inbyggda högtalare för mp3-spelaren i suffletten och cup holder för dig som kör.

Pris:Cirka 2 500 kronor

Klicka här för mer info om TfK och hitta återförsäljare.


Plats för alla tre

Urban Jungle Trippel är för trillingar eller tre syskon i olika åldrar. Det går att ha tre liggande barn i hårdliftar eller två liggande och en sittande, två sittande och en liggande eller så klart tre sittande. Finns i flera olika färger. Tillverkare är nya zeeländska Mountain Buggy och svensk agent är Edberg & Co. (Vagnarna tidigare gått under namnet One Tree Hill).

Pris:Cirka 13 000 kronor

Klicka här för mer info om Urban Jungle och hitta återförsäljare.


Vånginsäng på hjul

I Phil & Teds vagnar från Nya Zeeland sitter syskonen ”in line”. Med en baby i vagnen finns en ligginsats som sätts underst. På bilden syns en buggy med syskonsits och i syskonsitsen kan antingen det stora eller det lilla barnet sitta. Denna vagn fungerar bra i stan, eftersom den inte är bredare än en vanlig enkelvagn samt att den har svängbart framhjul. Finns i flera modeller och färger och kan kombineras på olika sätt.

Pris:Cirka 6 500 kronor

Klicka här för mer info om Phil&Teds och hitta återförsäljare.


Babyskydd och tvillingvagn i ett

Spanska Janés tvillingvagn Twin Two är i standardutförande en sittvagn. Här har man två små barn som sitter i företagets babyskydd, dessa är ledade i ryggen och får därmed fullt liggläge och fungerar som ligginsats i barnvagnen. Finns i flera färger.

Pris:Cirka 6 200 kronorKlicka här för mer info om Jané och hitta återförsäljare.


Italiensk limousin

En förlängd barnvagn, så ser italienska Inglesinas syskonvagn Domino Twin ut. Den fungerar med två ligginsatser, två sittinsatser eller en av varje och du bestämmer själv åt vilket håll barnen ska vara vända. Har du ett babyskydd från Inglesina kan du även använda det på vagnen. Och har du tre barn, finns modellen Inglesina Domino Trio.

Pris:Från 5 600 kronor

Klicka här för mer info om Inglesina och hitta återförsäljare.


1, 2, eller 3 barn

Trio Lift från tyska Christiane Wegner kan fungera som en enkelvagn, tvillingvagn eller som på bilden som en trillingvagn. Den kan kombineras på många olika sätt med tre liggande barn, tre sittande barn eller blandat. Du kan dessutom välja om barnen ska vara vända framåt eller bakåt.

Pris:14 450 kronor

Klicka här för mer info om Christiane Wegner och hitta återförsäljare.

Tips! Ännu fler märken och modeller hittar du i BarnNets lista med Syskonvagnar & Tvillingvagnar.


Syskonvagn när det behövs

Byggypod är något så smart som en utfällbar sidovagn för syskon. Den kan sättas på de flesta vagnmodeller och hänger snyggt på sidan när den inte används. När storasyskonet vill åka är det bara att fälla ned sidovagnen och du har en syskonvagn.

Pris:Cirka 1 500 kronor

Klicka här för mer info om Xadventure och hitta återförsäljare.

Tips! I vår lista Ståbrädor & Syskonsitsar hittar du ännu fler modeller.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.